BURSA'da yasak olmasına rağmen avlanmak için Uluabat Gölü'ne açılan amatör avcılar I.Ş. (37) ve K.C. (39) gölde mahsur kaldı. Jandarma ekipleri tarafından kurtarılan kaçak avcılara Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından toplam 10 bin TL cezai işlem uygulandı.
Olay, dün öğle saatlerinde Nilüfer ilçesinde Uluabat Gölü'nün Arıburnu mevkiinde meydana geldi. Nilüfer Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı'na bağlı ekipler, gölde kıyı seyir ve kontrol görevi yaptığı sırada sazlık alan içerisinde iki adet kayık ve kamışlarla gizlenmiş güme (avcı kulubesi) tespit etti. Bunun üzerine kayıkların içerisinde inceleme yapan ekipler, 4 adet tüfek, 116 adet av fişeği, mühre olarak kullanılması yasak olan 6 adet yeşilbaş canlı ördek buldu. Ekipler, olay yerinde incelemesini sürdürdüğü sırada gölde iki kişinin mahsur kaldığı ihbarını aldı. İhbar üzerine göl içerisinde arama yapan ekipler, K.C. ve I.Ş. isimli kaçak avcılara sağ olarak ulaştı.
Jandarma ekiplerinin ele geçirdiği malzemeler Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nce K.C. ve I.Ş.'ye kaçak avlanma yaptıkları gerekçesiyle ayrı ayrı 5'er bin TL, toplamda 10 bin TL para cezası uygulandı.
Son Dakika › Güncel › Mahsur kalan kaçak avcılar kurtarıldı, 10 bin lira ceza uygulandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?