Malatya'da Suriyelilerle Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

Malatya'da Suriyelilerle Bayramlaşma

Malatya\'da Suriyelilerle Bayramlaşma

Vali Vasip Şahin ve eşi Şeyma Şahin, Suriyeli mültecilerin kaldığı Beydağı Konaklama Tesislerini ziyaret ederek burada kalanlarla bayramlaştı.

14.10.2013 17:54

Vali Vasip Şahin ve eşi Şeyma Şahin, Suriyeli mültecilerin kaldığı Beydağı Konaklama Tesislerini ziyaret ederek burada kalanlarla bayramlaştı.

Vali Şahin, eşi Şeyma Şahin, Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Malatya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Hamza Demiralp, Suriyeli mültecileri ziyaret ederek Kurban Bayramı nedeniyle çocuklara oyuncak hediye ettiler. Vali Şahin, TAHA Holding ve Malatya'daki sivil toplum kuruluşları ile hayırsever vatandaşların yardımları ile oluşturulan giyim mağazasını da ziyaret ederek inceledi. Burada Suriyeli mültecilere ihtiyaçları olan giyim eşyalarının verildiğini belirten Vali Şahin, başlatılan kampanyaya gösterilen hassasiyetten dolayı "Malatyalılara bravo" dedi. Vali Şahin, kabul edilen giyim yardımlarının özellikle yeni olmasını isteyerek "Allah hayır sahiplerinden razı olsun" dedi. Vali Şahin, Suriyeli bayanların talebi olan yöresel giysilerin dikimi içinde Halk Eğitimi Merkezi'nin kampta bir kurs açacağını söyledi. Vali Şahin, mağazada yardım alan çocuklarla yakından ilgilenerek sohbet etti.

Vali Şahin, yaptığı açıklamada, Malatya Beydağı Kampında 7 bin 86 Suriyeli misafir olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Onların yalnızlığını Malatya olarak en az hissetmeleri için her türlü faaliyeti yapıyoruz, yaptık. Ben Malatyalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarına özellikle teşekkür ediyorum. Bayram şekerlerini ve oyuncakları dağıttık. Bayram şekerlerini AFAD karşıladı, oyuncakları Kızılay karşıladı. Bütün ailelere sanal bir kart verilerek, sanal puanlar yüklenerek, her ailenin burada ihtiyaçlarını karşılaması için bir sistem oluşturuldu. Burada Suriyeli kardeşlerimize de teşekkür etmek gerekiyor, gerçekten ihtiyaçları kadarı olanı alıyorlar. Onun ötesinde bir yığınak ve bir baskı oluşturmuyorlar. Gayet onurlu bir şekilde gerçekten ihtiyacı olanı alarak, hem devletimize, hem milletimize, hem Malatyalılara, hem hükümetimize her vesile ile teşekkür ediyorlar."

İLK KURBAN BAĞIŞI VALİ ŞAHİN'DEN

Ramazan ayında 50 bin Suriyelinin Malatyalıların sofrasında iftarını açtığını söyleyen Vali Şahin, Kurban Bayramı nedeniyle Malatyalıların yardımını beklediklerini anlattı. Vali Şahin, canlı kurban ve kurban etinin Suriyeli mülteciler için kabul edileceğini belirtti.

Bu arada, Suriyeli mülteciler için ilk kurban bağışını Vali Vasip Şahin ile Vali Yardımcısı Latif Memiş'in yaptığı öğrenildi. Suriyeli mülteciler için canlı kurban ve kurban eti bağışı için 0532 686 53 86/ 0530 223 44 54/ 0542 449 57 44 nolu telefonların aranabileceği kaydedildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Malatya'da Suriyelilerle Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement