Manisa Servis Şoförlerinin J Plaka Isyanı - Son Dakika
Güncel

Manisa Servis Şoförlerinin J Plaka Isyanı

Manisa Servis Şoförlerinin J Plaka Isyanı

Manisa'nın Akhisar, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde J plaka mağduru servis taşımacılığı yapan işletme sahipleri ile şoförler araçlarıyla birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın önüne siyah çelenk bırakıp yol kapattı.

24.10.2016 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Akhisar, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde J plaka mağduru servis taşımacılığı yapan işletme sahipleri ile şoförler araçlarıyla birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın önüne siyah çelenk bırakıp yol kapattı. Akhisar, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde servis taşımacılığı yapan ancak J plaka mağduru olan servis taşımacılığı işletme sahipleri ile şoförler Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın önünde eylem yaptı. Yaklaşık 50 servis aracı ile daire başkanlığının önündeki yolu kapatan servis şoförleri, daha sonra başkanlığın önüne 'J Plaka Mağdurları' yazılı siyah çelenk bıraktı. J plaka mağduru olan servis şoförleri adına konuşan Turgutlu İlçesi'ndeki servis şoförü Ali Terzi, bazı kişilerin hak etmediği halde J plaka sahibi olduğunu, ancak kendilerinin J plaka sahibi olamadığı için mağdur olduğunu ifade etti. 2015 yılında 2 bin 500 TL'ye alınan J plakanın bu yıl 30 bin TL'ye alındığını belirten Terzi, "Bu bir soygundur. Bu bir ranttır. Hiçbir kritere uymadığı halde sadece güzergah belgesi ile kimler kaç tane plaka almıştır? Buradan suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu plakayı alanlar şimdi 100 bin TL'ye bize vadeli satmaya çalışacak. Dışardan gelip plaka alacaklar. Sonra çocuklarımızı başka kişiler taşıyacak. O zaman bir Özgecan vakası daha yaşanırsa bunun hesabını kim verecek?" diye konuştu.

J Plakası konusunda ilçelere haksızlık yapıldığını ifade eden Akhisar İlçesi'ndeki Atatur İşletmesinin Sahibi Ayhan Ata ise, "Burada bir rant söz konusu. Önümüzdeki günlerde yapılacak ihalenin iptal olması gerekir. Komisyondan geçmesine rağmen hak ettiğimiz plakaları alamıyoruz. Bu konuda yaşanan mağduriyetin giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

J plaka mağduru servis şoförü Ali Sakallı ise, kendisinin 17 yıldır servis taşımacılığı yaptığını, ancak taşımacılıkla alakası olmayan kişilerin şuanda J plakası sahibi olduğunu ve aldıkları plakaları satmak için askıda beklettiğini dile getirdi. Açıklamaların ardından Turgutlu, Salihli ve Akhisar ilçelerinden servis taşımacılığı yapan şoförlerden birer kişi Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Fevzi Demir ile görüştü.

"İHALELERE KİMSE KATILMAZ İSE İPTAL OLUR"

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı görevine yaklaşık 1 ay önce atanan Fevzi Demir, servis şoförlerinin isyanının haklı olduğunu ifade ederek, "Servis şoförlerimiz mağduriyet konusunda haklılar. Ancak şuanda yapacak bir şeyimiz yok. İhaleler iptal edilemez. Ancak şunu yapabilirler ihalelere kimse katılmaz ise ihaleler iptal olur. Daha sonraki yapılacak ihalelerde de servis şoförlerimizin mağduriyetini giderecek düzenlemeler yapabiliriz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Servis Şoförlerinin J Plaka Isyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement