Manisanın Genç Semazenleri - Son Dakika
Güncel

Manisanın Genç Semazenleri

Manisanın Genç Semazenleri

Başkan Cengiz Ergün, "Çocuklarımıza verilen eğitimin ilk meyvelerini alıyoruz. dedi.

18.12.2012 14:56  Güncelleme: 23:24

MANİSA Belediyesi, Semazenler Derneği ve Musiki Derneği işbirliği ile Hz. Mevlana'yı Anma etkinlikleri kapsamında Vuslat Gecesi ve ressam Hayrullah Köroğlu'nun eserlerinin yer aldığı Vuslat Resim Sergisi düzenlendi. Çocuk semazenlerin sema gösterisi ile renklenen etkinlikte onlarla gurur duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Çocuklarımıza verilen eğitimin ilk meyvelerini alıyoruz. Bu işe gönül veren herkesi kutluyorum. Geleceğimizin emin ellere bırakılmasına yönelik her türlü çalışmaya katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Mevlana'yı Anma Haftası dolayısıyla Manisa Belediyesi'nin destekleri, Semazenler Derneği ve Musiki Derneği işbirliği ile Mevlana Celalettin-i Rumi'yi Anma etkinlikleri kapsamında Vuslat Gecesi düzenlendi. Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Hasan Eryılmaz, Tamer Çipiloğlu ve Cem Çöllü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç, belediye meclis üyesi Mazlum Yüzgider ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Ergün'e Özel Tablo

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vuslat Gecesi etkinliği öncesinde ressam Hayrullah Köroğlu'nun kağıt rölyef ve kara kalem eserlerinin yer aldığı Hz. Mevlana'yı Anma Vuslat Resim Sergisi'ni ziyaret etti. Eserler hakkında Köroğlu'ndan bilgi alan Başkan Ergün, emeklerinden dolayı Köroğlu'nu tebrik etti. Köroğlu da Başkan Ergün'e kendisi için özel olarak hazırladığı, üzerinde Manisa'nın önemli değerlerinin yer aldığı eserini hediye etti.

Manisa Belediyesi Bizlere Kucak Açtı

Kültür Merkezi Lale Salonu'nda düzenlenen Vuslat Gecesi etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Semazenler Derneği Başkanı Musa Akçay, çalışmalarında kendilerine destek veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür ederek, "Manisa olarak Türkiye'de örnek bir projeye imza atarak, 20'si kız 20'si erkek evladımızı semazen olarak yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu anlamda bu güzelliği başarabilmemizde bizlere mekan ve kıyafet desteğinde bulunan Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e teşekkür ediyoruz. Bu güzel etkinliklerde bizlere ve semazen çocuklarımıza sahip çıkan, kucak açan Manisa Belediyesi'ne sonsuz teşekkürler" dedi. Musiki Derneği Başkanı Ali Gülfidan da etkinlikte emeği geçenleri kutlayarak, çalışmalarında desteğini esirgemeyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti.

Evlatlarımızla Gurur Duyuyoruz

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yaptığı konuşmada Konya'dan sonra çocuk semazen yetiştiren ikinci il olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Ergün, Semazenler Derneği ve Musiki Derneği'nin talebi üzerine çocuk semazenlerin çalışmalarına seve seve destek verdiklerini belirterek, "Dernek başkanlarımız bu güzel işi teklif ettiklerinde kendilerine seve seve destek vereceğimizi ifade etmiştik.

Türkiye'de Konya'dan sonra Manisa'da çocuk semazen yetiştirmek adına Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde elimizden gelen her türlü katkıyı imkanlarımız dahilinde yapmaya çalıştık. Bugün görüyoruz ki bu güzel işin ilk meyvelerini almaya başladık. İlk kez 15 evladımızı Süreyya Parkı'ndaki Mevlithanlar ve Hafızlar Şöleni etkinliğinde izlemiştik. O güzel sunumda duygulanmıştım, gözlerim yaşlanmıştı. Bu anlamda çocuklarımızdan ilgisini ve sevgisini esirgemeyen değerli başkanlara ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Manisa Belediyesi olarak tüm ekibimizle her türlü vatandaşımızın menfaati noktasında geleceğimizin emin ellere bırakılmasına yönelik her türlü çalışmaya katkı sağlayacağımızın bilinmesini isterim. Allah sizlerden razı olsun" dedi.

Başkan Sikke Taktı Semazen Hırkası Giydi

Konuşmaların sonrasında Mevlana Celalettin-i Rumi'yi anlatan slayt gösterisi sunuldu. Ardından Hüseyin Köroğlu şefliğindeki Musiki Derneği'nin Türk Tasavvuf Müziği ezgileriyle 40 çocuk semazen gösterilerini sundu. Etkinlik sonrasında Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Musiki Derneği Başkanı Ali Gülfidan ve Semazenler Derneği Başkanı Musa Akçay'a plaket takdim etti. Dernek başkanı Musa Akçay, Başkan Ergün'e siyah semazen hırkası giydirerek, başına semazen sikkesi taktı. Başkan Ergün de minik semazenleri semazen selamı ile selamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Manisanın Genç Semazenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement