Marawi'deki Operasyon - Son Dakika
Güncel

Marawi'deki Operasyon

Marawi\'deki Operasyon

Filipinler'de sıkıyönetim ilan edilen ve askerlerin operasyon düzenlediği Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentinden 17 Endonezyalı tahliye edildi.

03.06.2017 14:28

Filipinler'de sıkıyönetim ilan edilen ve askerlerin operasyon düzenlediği Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentinden 17 Endonezyalı tahliye edildi.

Endonezya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Arrmanatha Nasir, "DEAŞ bağlantılı terör örgütleri arasında devam eden çatışmalar nedeniyle Marawi'de mahsur kalan 17 Endonezyalı vatandaşımız başarılı bir şekilde güvenli bölgelere tahliye edildi." açıklamasını yaptı.

Nasir, Davao kentinde Filipinli yetkililerce ağırlanan Endonezyalıların akşam saatlerinde ülkeye geleceklerini ifade etti.

Endonezya Ulusal Polis Sözcüsü Setyo Wasisto de 38 Endonezyalının Filipinler ordusu ile çatışmaya giren terörist gruplara katıldığının tespit edildiğini söyledi.

Wasisto, terör saldırılarında aktif rol alan 38 Endonezyalıdan 4'ünün öldüğünü, 12'sinin sınır dışı edildiğini belirtirken, 22'sinin hala Filipinler ordusuyla çatışan teröristlerin arasında olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Endonezya ordusu, Filipinler'deki çatışmalardan kaçan teröristlerin, ülkeye girmelerinin engellenmesi için sınırlara mühimmat ve destek ekip gönderileceğini duyurdu.

Çatışmaların devam ettiği Marawi şehrine, Endonezya'nın en yakın noktası olan Kuzey Sülewasi eyaletinde geniş güvenlik önlemleri alınıyor.

Öte yandan Filipinler Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Restituto Padilla, son olarak geçen hafta sıkıyönetim ilan edilen Marawi'deki çatışmalarda 19 siville ve 21 askerin yaşamını yitirdiğini, 89 Maute militanının öldürüldüğünü açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marawi'deki Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement