Mardin Belediyesi Standına Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Mardin Belediyesi Standına Yoğun İlgi

Mardin Belediyesi Standına Yoğun İlgi

Ankara'da AKM'de düzenlenen Mardin Tanıtım Günleri'nin ikinci gününde Ankaralılar, Mardin'in Belediyesinin tanıtım standına akın etti.

14.11.2012 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda tanıtılması amacıyla Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi AKM'de düzenlenen Mardin Tanıtım Günleri'nin ikinci gününde Ankaralılar, Mardin'in Belediyesinin tanıtım standına akın etti.

Mardin Belediyesi açtığı standla tanıtım günlerinin ilk gününden başlayarak son güne varana kadar gerek Mardin'i yakından görüp tanımak isteyen ziyaretçileri ve gerekse de Ankara'ya adeta Mardin'i taşıyarak kentin tanıtımına katkıda bulunmak için açtıkları standta yaptıkları hizmetleri hazırladıkları kitapçık, broşür, CD ve görkemli Folklor ekibinin gösterileriyle Ankaralı konuklarına tanıtmaya çalışırlarken, çalışma alanlarıyla ilgili kendilerine yöneltilen soruları da cevap ulaştırmaya çalıştılar.

Tanıtım günlerinin ikinci gününde 13 bin 200 kişi Mardin'i yakından tanımak için tanıtım günlerinin ziyaretçisi oldu. Ankara'daki tanıtım günlerinin startı dört bakan, onlarca milletvekili ile bir çok belediye başkanı ve binlerce davetlinin katılımıyla başlamasının ardından devam eden tanıtım günlerinin ziyaretçileri artarak devam etti.

Mardin Tanıtım Günlerinin Ankara'daki soğuk ve yağışlı havaya rağmen ilgi görüyor olmasından mutluluk duyduğunu belirten Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu,

Dünyanın misafir odası olan Mardin'in Ankara'da bu denli ilgi görüyor olmasının kentin sahip olduğu; tarihi, mimari ve kültürel zenginliğin insanlarda yarattığı merakın etkisinin olduğunu söyledi.

Yoğun ziyaretçi akını ve yapılan bereketli satışlarla yüzü gülen tanıtım günlerinde stand açan esnaflar, Ankaralıların Mardin'e gereken ilgiyi gösteriyor olmalarından mutluluk duyduklarını belirterek, bu gibi günlerin daha sık düzenlenmesi gerektiğini savundular.Açılış töreninde bakanlardan sonra konuşma yapan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu,

''Mardin dünya şehri olma yolunda'' ifadesini kullanarak, Mardin'in büyük bir yenileme çalışması içerisinde olduğunu anlattı. Alt ve üst yapı konusunda birçok çalışma yürütüldüğünü belirten Ayanoğlu, 2013'e kadar Mardin'in ''Dünya şehri olması'' yolunda önemli adımlar atıldığını dile getirdi.

Ankara'daki Mardin tanıtım günleri etkinliği görkemli geçti. Mardin'in milli davulcusu namı ile tanınan Cemil Karabulut ile zurnacı A. Kadir Karabulut'un yöresel ezgileri eşliğinde .

Mardin Belediyesi folklor ekibi her saat başı yöreye özgü folklor gösterileri yaptı. Fuar alanını düğün yerine çevirerek büyük ilgi gören Mardin Belediyesi Folklor ekibi, yaptıkları her gösteride onlarca vatandaş ile birlikte davul zurna eşliğinde halaylar çekildi.

Ankaralılara daha iyi tanıtılması amacıyla düzenlenen fuar günleri Ankara'nın soğuk havasına rağmen beklenenden de fazla ilgi gördü. Mardin'in dışından da firmaların katılım göstererek stand açıp tanıtımlarını gerçekleştirdikleri etkinlik günlerinin son iki gününde havaların düzenlenmesiyle yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan organizasyon hedeflenen yüz bin ziyaretçi sayısını aştı. Mardin Valiliği, Mardin Belediye Başkanlığı, Kızıltepe, Midyat, Savur ve Nusaybin ilçelerinden kurumsal düzeyde katılım gösterilerek, DİKA, MÜSİAD, Mardin Meslek Odaları Birliği gibi aralarında çok sayıda dernek, şirket ya da esnafın stand açarak tanıtım ve satış yaparak kentin kültürel ve ticari hacmine katkıda bulundukları fuara olan ilgi, katılımcıların yüzünü güldürdü.

Tanıtım günlerinin ilk gününde; 4 bakan, onlarca milletvekili, sanat ve iş dünyasının tanınmış isimlerinin karşısına görücüye çıkan Mardin, etkinlik boyunca da aynı merak ve ilgiyle ziyaretçi çekmeyi başardı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mardin Belediyesi Standına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement