Mardin'de Buruk Paskalya - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Buruk Paskalya

Mardin\'de Buruk Paskalya

Mardin'de kutlanan Paskalya Bayramı töreni, Halep Metropoliti Paulo Yazıcı'nın kaçırılması nedeniyle bu yıl buruk geçti.

05.05.2013 13:51  Güncelleme: 11:20

Mardin'de her yıl büyük coşku ve katılımla kutlanan Paskalya Bayramı töreni, Suriye'nin Halep Süryani Metropoliti Mor Grigorios Yuhanna ve Rum Ortodoks Halep Metropoliti Paulo Yazıcı'nın kaçırılması nedeniyle bu yıl buruk geçti.

Bu yıl Kırklar Kilisesi'nde yapılan Paskalya Bayramı törenine, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin- Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Kırklar Kilisesi Baş Papazı Gabrial Akyüz, Emniyet Müdürü Derviş Kara ile Süryani Cemaati üyesi onlarca kişi katıldı.

Protokol üyelerinin renkli yumurtaları tokuşturduğu Paskalya törenini, Metropolit Saliba Özmen ve Kırklar Kilisesi Başpapaz Gabriel Akyüz, yönetti.

Mardin- Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Paskalya Bayramı'nın kutlandığı Kırklar Kilisesi'nde yaptığı kısa konuşmada, "Her yıl Hz. İsa'nin ölümü ve dirilişini, sizler de takdir edersiniz ki çok anlamlı ve coşkulu etkinliklerle kutluyorduk. Ancak Patriklik'ten alınan bir emirle, Suriye'deki silahlı çetelerce bazı din adamlarımıza yapılan saldırı ve kaçırmalar nedeniyle bu yılki bayram, coşkulu etkinliklerle kutlanamayacağı belirtildi. Biz de emirleri doğrultusunda bu yılki kutlamaları hüzün içerisinde kutluyoruz. Biz de Suriye'de din adamlarımıza yönelik olayları kınıyor, bu yılki etikinlikleri burada bitiyoruz" dedi.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz ise hiç bir ülkede din adamlarına yönelik saldırıların kabul edilemeyeceğini belirterek, "Dinler hangi mezhepten olursa olsun, din adamlarına yönelik şiddet ve saldırıları kınıyoruz. Temennimiz, bundan böyle hiç bir ülkede dinleri ne olursa olsun, onlara saygı gösterilmesi ve bu şiddete son verilmesidir. Hz. İsa'nın ölümü ve dirilişi gerçekten büyük anlam taşımaktadır. Her zaman olduğu gibi bugün Mardin'de birlik ve beraberliğin en ince nokktasına kavuşmuştur" diye konuştu. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Buruk Paskalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement