Mardin'de Büyük Sevinç - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Büyük Sevinç

Mardin\'de Büyük Sevinç

Başkan Ayanoğlu; İçişleri Bakanlığı'nın Mardin'e verilmiş olması çok büyük onurdur. dedi.

26.01.2013 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler'in İçişleri Bakanı olmasının Mardin için büyük bir onur ve şeref olduğunu söyledi.

Kabinede yapılan revizyonun ardından Mardin Milletvekili Muammer Güler'in İçişleri Bakanlığı görevine getirilmesi, Mardin'de büyük bir sevinçle karşılandı. Güler'in bakanlığı için belediye önünde kurban kesilerek davul zurna eşliğinde halaylar çekildi.

Mardin Belediyesi, kentin farklı noktalarına astığı pankart ve bilboardlarla Muammer Güler'in İçişleri Bakanı olmasını kutladı. Belediye binası önünde 2 koç kurban edilirken Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve belediye personeli davul zurna eşliğinde halay çekti.

Muammer Güler'in İçişleri Bakanı olmasını davul zurna ile kutladıklarını ifade eden Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Bugün Mardin için onurlu ve şerefli bir gün 18 yıl aradan sonra Mardin'i temsil edecek şekilde görev tevdi edildi. Muammer Güler abimize İçişleri Bakanlığı tevdi edildi. Bu bizim için sevinçli bir haber her açıdan bu memleketin geleceği, gelişimi, barışın oluşması çözüm sürecinin hızlanması konusunda önemli bir dönüm noktası. Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Sayın vekilimizin Muammer Güler abimizin, içişleri bakanı olması ile beraber Başbakanımızı şehrimize verdiği önemi de ortaya koymaktadır. Şehrimizin UNESCO dünya kültür miras listesine yazılması, noktasında ve dünya turizmine hızla ilerlemesi noktasında önemli bir eşiği önemli bir dönemeci dün akşam itibarı ile aştığımızı ve döndüğümüzü ben ifade etmek istiyorum. Bu şehrin önü açık Mardin'de yaşayan vatandaşlarımızın önü açık. Çalışmalarımızda artık daha iyi bir ivme kazanacağız."dedi.

Güler'in bölgede barış ve kardeşliğin tesisi konusunda emek harcayacağını ve başarılı olacağına ifade eden Ayanoğlu, "Kardeşlik ikliminin tekrar yeşerdiği bugünler de çözüm sürecinin hızlanması noktasında Muammer Abimizin ciddi bir gayreti olacağını düşünüyoruz. İnanıyoruz. Bu bakanlığın Mardin'imize, ülkemize ve bütün dünyaya hayırlı olmasını diliyorum."diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement