Mardin'de Cami İnşaatı Çöktü: 5 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Cami İnşaatı Çöktü: 5 Yaralı

Mardin\'de Cami İnşaatı Çöktü: 5 Yaralı

Mardin Karayolları Meydanı'nda yapımı süren bir cami inşaatının kubbe inşaatında çökme meydana geldi.

16.08.2016 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Karayolları Meydanı'nda yapımı süren bir cami inşaatının kubbe inşaatında çökme meydana geldi. Yaşanan göçükte 2'sinin durumu ağır olmak üzere 5 kişi yaralandı.

Merkeze bağlı Kabala Beldesi eski belediye başkanı hayırsever işadamı Şakir Nuhoğlu'nun Yenişehir Mahallesi'ndeki Karayolları Meydanı'nda yaptırdığı 4 katlı cami inşaatında bugün saat 11.00'da çökme meydana geldi. İnşaat çalışmaları devam eden caminin dördüncü katında, yapımı devam eden kubbeye beton dökme çalışmaları sırasında çökme meydana geldi. Beton dökümünü yapan 11 işçi, üzerinde bulundukları kubbenin çökmesi sonucu yere düştüğü ve 5 işçinin beton ve kalıpların arasında kaldığı öğrenildi. Çökme sırasında 6 işçi yara almadan kurtuldu.

Olayın duyulmasının ardından cami inşaat alanına çok sayıda sağlık ekibi ile kurtarma ekibi sevk edildi. İnşaattan düşen ve betonların arasında kalarak yaralanan işçiler, vatandaş ve AFAD ekiplerin çalışmasıyla betonların arasından çıkarılıp ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Göçüğün yaşandığı yerde başka işçi ve vatandaşların olma ihtimaline karşı AFAD ekipleri uzun süre çalışma yaptı. Göçük altından gelecek sesleri duymak için vatandaşların sessiz olması için uzun süre uğraş veren AFAD yetkilileri, en son polislerden yardım istedi. Polisler de meraklı vatandaşları cami inşaatı etrafından uzak tutmak için uzun süre çaba gösterdi.

Yaralıların ambulansa taşınması esnasında inşaat çalışanları ile vatandaşlar arasında kısa süreli bir arbede yaşanırken inşaat yapımını sürdüren yetkilileri, göçükle ilgili halkın yorum yapmamasını ve gazetecilerin de görüntü çekmemelerini istedi.

Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 5 işçinin tedavisi sürerken, çökme ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Cami İnşaatı Çöktü: 5 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement