Mardin'de Zümre Koçluğu Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Zümre Koçluğu Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Mardin\'de Zümre Koçluğu Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Zümre Koçu Projesi kapsamında 10 ilçeden ve toplam 34 branştan yaklaşık 310 öğretmenle bir çalıştay gerçekleştirildi.

13.10.2013 18:53  Güncelleme: 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim kurumlarının, millî eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda işlevlerini yürütürken birbirlerini tamamlaması ve bir bütün oluşturması amacıyla Mardin'de Zümre Koçluğu Projesi Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonuyla başlatılan Zümre Koçluğu Projesi'nin tanıtım toplantısı Vali Dr. Ahmet Cengiz'in katılımıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Kişisel Gelişim ve NLP uzmanı Oğuz Saygın ile farklı branşlardan öğretmenler katıldı.

Projenin amacı; eğitim kurumlarının, millî eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda işlevlerini yürütürken birbirlerini tamamlaması ve bir bütün oluşturması, eğitim kurumlarındaki eğitim personelinin, fizikî kapasitenin, ders araç ve gerecinin ortak, etkili ve verimli kullanılması; okulun çevre ile bütünleştirilerek çevrenin övünç kaynağı hâline dönüştürülmesi ve akademik çevre ile okulun her alanda iş birliğine teşvik edilmesi; böylece eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve sürekliliğinin sağlanmasına imkân verecek eğitim bölgeleri ve eğitim kurullarının oluşturulmasına ilişkin temel ilkeleri, yönetimi, işleyişi ve işlevlerini düzenlemektir.

Zümre Koçluğu ilçe başkanları kurulu, koordinatör müdür tarafından yapılacak plânlamaya uygun olarak öğretim yılı başında, ikinci yarıyıl başında, ders yılı sonunda ve ihtiyaç duyuldukça zümreler itibarıyla ayrı ayrı ya da okul tür ve dereceleri itibarıyla toplanabiliyor.

Proje kapsamında her branşın zümre grubu zümre koçunu seçti. Sabah oturumunda yapılan çalıştayın ardından, zümre koçlarına yönelik öğleden sonra kişisel gelişim ve NLP semineri düzenlendi.Plaket takdimi ile toplantı sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mardin'de Zümre Koçluğu Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement