Mardin Otogarı İçin Çalışmalar Hızlandı - Son Dakika
Güncel

Mardin Otogarı İçin Çalışmalar Hızlandı

Mardin Otogarı İçin Çalışmalar Hızlandı

Geçtiğimiz aylarda alan tesviye çalışmaları başlayan Mardin Otogarı için çalışmalar hızlandı.

26.04.2012 18:06  Güncelleme: 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hafriyat çalışması süren otogarın projesi tamamlanırken İller Bankası da ihaleye çıkmak için çalışmalarına devam ediyor. 45 bin m2 alan üzerine kurulacak olan otogar binasında şehirlerarası otobüsler için yapılan ana bölüm yanında ilçe garajları da yer alacak. Yıllık 500 bin kişilik yolcu ağırlama kapasitesi ile önümüzdeki uzun yıllar boyunca kentin otogar ihtiyacını karşılayacak

Mardin Belediyesi'nin 45 dönüm alan üzerine kuracağı olan otogar Mardin'in ilk otogarı olma özelliği taşıyacak. Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin halkının rüyasını gerçekleştirmek için çalışmaları hızlandırdıklarını söyleyerek; "Tarihi ve modern çizgilerin bir arada olacağı halkımıza yakışan bir otogarı Mardin'e kazandıracağız."dedi.

Mardin Otogarı'nın bölgenin en iyi ve en gösterişli Otogarı olacağını söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; "Seçilmeden önce halkımıza vaat ettiklerimizi tek tek gerçekleştiriyoruz.Yaptığımız yatırımlarla Mardin'in çehresini değiştiriyoruz.Mardin Otogarı da halkımızın en büyük isteğiydi. 45 dönüm alana kurulacak otogar da il, ilçe ve köy araçlarının tamamı burada toplanacak. Halkımıza hayırlı olsun."dedi.

Kullanılacak mimari teknik sayesinde Mardin Otogarının yapılacak olan diğer inşaatlar için de örnek teşkil etmesi bekleniyor. Midyat Yolu üzerinde kurulacak olan otogarın dış cephe kaplaması Mardin taşı ile yapılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mardin Otogarı İçin Çalışmalar Hızlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement