Marmaris'te Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Orman Yangını

Marmaris\'te Orman Yangını

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, ormanlık alanda başlayan yangında 1 hektarlık alan zarar gördü.

05.08.2012 22:37

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, ormanlık alanda başlayan yangında 1 hektarlık alan zarar gördü.

İlçeye bağlı Turgut Köyü Şelale Mevkii'nde, bugün saat 19.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler durumu Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile jandarmaya bildirdi. Söndürme çalışmalarına havadan 2 helikopter, karadan 6 ilk müdahale aracı, 13 arazöz ve 60'a yakın yangın personeli katıldı. Yaklaşık bir saat içerisinde söndürülen yangında 1 hektarlık orman alanı kül oldu.

Yangının çıktığı yerin çok kritik bir bölge olduğunu ve boğazdan rüzgar esmemesinin büyük bir felaketin önüne geçtiğini belirten Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, "Yangının çıkış nedeni hakkında henüz bir bilgimiz yok. Ancak eminiz ki bu yüzde yüz insan kaynaklı bir yangın. Yangın yol kenarından başlamış. Yangının çıktığı bölgenin tehlikeli olması nedeniyle ilk olarak 5 helikopter ve İzmir'den bir yangın uçağı istedik. Sonrasında yangını kontrol altına alınca 3 helikopter ve uçağı geri çevirdik" dedi. Yangınını çıkış nedeninin belirlenmeye çalışıldığı bildirildi.

Ağustos ayının orman yangınları konusunda en tehlikeli aylardan olduğunu belirten Şahin, "Bu sezon başından beri vatandaşlarımızın da duyarlılığıyla büyük bir felaket yaşamadık. Ancak Ağustos ayı çok tehlikeli geçen sene Ayboyunca her hafta sonu yangın çıkmıştı. Bugünde Ağustos ayının ilk hafta sonu inşallah önümüzdeki günlerde büyük bir tehlike yaşanmaz" dedi.

DEB(KÖ/SSA) - Muğla/ Marmaris

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement