Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

Mart Dünya Kadınlar Günü

Beyoğlu'nda, bir grup kadın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş yaptı.

08.03.2015 23:05

Beyoğlu'nda, bir grup kadın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş yaptı.

Fransız Kültür Merkezi önünde toplanan kadınlar, "Hayatımıza sahip çıkıyoruz" yazılı pankart açıp slogan attı. Buradan yürüyüşe başlayan gruptakiler, Tünel'e kadar yürüdü.

Grup adına basın açıklaması yapan Begüm Acar, erkek şiddetine karşı kadınların susmadığını ve susmayacağını dile getirdi.

Acar, kadınların şiddet gördükçe haklarını daha çok aradıklarını belirterek, 2013'te erkekler hakkında şikayette bulunan kadın sayısının 82 bin olduğunu, bu rakamın 2014'te 118 bine yükseldiğini söyledi.

Begüm Acar, "Kendisine 'feminist' desin, demesin, feminizm, bütün kadınların hayatına değiyor. Her gün daha çok kadın örgütlenerek, kendi yaşamını dönüştürerek feminist hareketi güçlendiriyor, kadın dayanışması örüyor" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından, halay çeken kadınlar daha sonra dağıldı.

Polisle arbede

Bu arada, Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapmak isteyen Emekçi Kadınlar Platformu üyeleri, Fransız Konsolosluğu önünde çevik kuvvet ekiplerince durduruldu.

Meydana çıkmalarına izin verilmemesi üzerine polislere sopalarla vuran gruptakilerle çevik kuvvet ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Arbedenin ardından bulundukları yerde basın açıklaması yapan gruptakiler, daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement