Masraf Yok Ama Zengin Faiz Var - Son Dakika
Güncel

Masraf Yok Ama Zengin Faiz Var

Masraf Yok Ama Zengin Faiz Var

Finansbank'tan bankacılıkta devrim yaratacak bir fikir.

05.10.2012 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finansbank'tan yeni bir bankacılık atağı daha. Finansbank Enpara.com ile Türkiye'de dijital bankacılık dönemini başlatıyor. Enpara. com'da müşteriler dijital bankacılık ile tanışacak; hiçbir işlem için şubeye gitme gereği duymadan, yalnızca dijital kanalları kullanarak tüm temel bankacılık ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Enpara.com'da temel bankacılık ürün ve işlemleri için herhangi bir masraf ya da komisyon ödenmeyecek. Her mevduata pazarlıksız, koşulsuz yüksek mevduat faizi verilecek.

Finansbank, Enpara.com ile Türk bankacılık sektörüne yepyeni bir soluk getiriyor. Dijital bankacılık olarak tanımlanan bu yenilikçi model sayesinde, müşterilerin fiziksel bir banka şubesinin müşterisi olma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Enpara.com'un fiziki şubeleri olmadığı için kiradan, elektrikten, sudan, ve benzeri masraflardan tasarruf ediliyor ve bu maliyet avantajı müşterilere daha yüksek mevduat faizi ve masrafsız, komisyonsuz ürün ve işlem ayrıcalığı olarak yansıtılıyor.

Enpara.com'un kamuoyuna duyurulması amacı ile düzenlenen basın toplantısı, Finansbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ve Enpara.com yöneticisi Elsa Pekmez Atan'ın katılımlarıyla gerçekleşti. Temel Güzeloğlu yaptığı açılış konuşmasında, şunları söyledi:

"Bir kere daha 'Bizce mümkün' dedik ve standart çözümlerin farklı ihtiyaçları karşılayamadığı durumlarda her zaman yaptığımız gibi bilgimizden, deneyimlerimizden ve teknolojiden yararlanarak ihtiyaca en uygun çözümün peşine düştük. İki önemli tespitimiz var: Birincisi çağdaş yaşam ve iş koşullarında, çalışan insanların zamanları kısıtlı ve çok değerli. Bu insanlar ayrıca günün büyük bir bölümünde internet üzerinde "online" durumdalar ve en önemlisi bu insanlar temel bankacılık işlemleri için kıymetli zamanlarını banka şubelerinde geçirmek istemiyorlar. İkincisi ise bankacılık hizmetleri alanında, Türk toplumunun düşük maliyet/ yüksek fayda modellerine ihtiyacı var…

İşte standart çözümlerin farklı ihtiyaçları karşılayamadığı tipik bir durum ve yeni bir fikir olarak "Enpara.com". Enpara.com görünürde basit ama bir o kadar devrimci bir fikir. Enpara.com ile avantajlı dijital bankacılık dönemini başlatıyoruz. Temel önceliğimiz müşterilerimize sadece dijital kanallar üzerinden, yani internet, ATM'ler ve çağrı merkezi üzerinden rekabetçi avantajlar sunmak ve zamanlarını en verimli şekilde kullanmalarını sağlamaktır."

Ardından sözü alan Elsa Pekmez Atan, Enpara.com dijital bankacılık modelinin 3 temel prensibini şöyle özetledi:

1. Her zaman iyi fiyat!

Enpara.com modelinde şubeleri kullanmadığımız için ciddi bir maliyet avantajı sağlıyoruz. En temel prensibimiz maliyetlerimizi düşürerek sağladığımız bu tasarrufu sürdürülebilir bir avantaj olarak her ürün ve hizmet özelinde müşterilerimize yansıtmak. Bu sebeple vadeli mevduat ürünlerinde her paraya, her zaman, koşulsuz olarak daha yüksek faiz verebiliyoruz. Yani bizim tabirimizle zengin faizi sunuyoruz. "Bu faizi ancak çok parası olana verirler" anlayışını kırmak için bu ismi seçtik. Her zaman iyi fiyat prensibimizi orta vadede sunacağımız tüm yeni ürünlerde de sürdüreceğiz, yani örneğin kredi ürünlerimizi sunduğumuzda, orada da uygun faiz oranlarımız olacak.

2. Masrafsız, komisyonsuz ürün ve işlem ayrıcalığı

Yarattığımız maliyet avantajımızı ürün/hizmet/işlem masraflarına da yansıtıyoruz. Bize marjinal maliyet yaratmayan hiçbir işlem ya da ürün için müşterilerimizden bir ücret talep etmiyoruz. Yani, hesap işletimi, havale, EFT gibi işlemler Enpara.com modelinde ücretsiz ve her zaman da öyle olacak.

3. Sade, kolay, hızlı bankacılık

Enpara.com modelinin en önemli farklarından biri de, her anlamda sadeleştirilmiş bir bankacılık hizmeti olması. Enpara.com'da hiçbir zaman komplike ürünler göremeyeceksiniz. Temel ürünleri, her zaman daha sadeleştirerek, teferruatlarından arındırarak sunuyor olacağız. Bu anlayışımızı son derece sade tasarlanmış ara yüzlerimizden, internet şubemizden ve web sitemizden de gözlemleyebilirsiniz. Her şey, aradığınızı en kolay ve en hızlı şekilde bulabilmeniz için tasarlandı.

Enpara.com için ayrı bir çağrı merkezi kurduk, ismi Enpara.com Çözüm Merkezi. Burada da uzun menüler yok, isterseniz tek bir tuşla müşteri danışmanına ulaşmanız da mümkün. Göreceksiniz, Enpara.com modeli özelinde çok daha kısa bir bankacılık sözleşmesi tasarladık. Amacımız, müşterilerimize gerçekten sade, her noktasında anlaması, kullanması en kolay modeli sunabilmek. Bu sayede, müşterilerimizle uzun vadeli ilişkiler kurabileceğimize inanıyoruz. Yani hedefimiz müşterilerimize sadece zengin faizi sunmak değil, onlara mükemmel bir müşteri deneyimi yaşatmak.

Enpara.com'da hangi ürünler var?

Enpara.com'da ilk aşamada sadece en temel bireysel bankacılık ürün ve hizmetleri sunuluyor. Enpara.com müşterisi olduğunuz anda, size bir adet Vadesiz TL mevduat hesabı açılıyor ve buna bağlı çalışan bir banka kartı, yani Encard veriliyor. Şubelerin olmadığı bu sistemde müşteri olabilmeniz için, Enpara.com sizi adresinizde ziyaret ediyor.

Enpara.com'da ayrıca, zengin faizi kazandıran Vadeli Mevduat Hesapları, gecelik yüksek faiz kazandıran Birikim Hesabı, ve altına yatırım olanağı sağlayan Altın Hesabı da bulunuyor. Enpara.com'da avantajlı fiyatlarla 7/24 altın, USD ve Euro alıp satmak mümkün. Ayrıca tüm talimatlı, talimatsız kurum ödemeleri ve para transferleri de Enpara.com'dan yapılabiliyor.

Bunun yanı sıra Enpara.com müşterileri nakit çekim ihtiyaçları için Finansbank ATM'lerini ücretsiz, diğer tüm banka ATM'lerini de ücretli olarak kullanabiliyorlar. Enpara.com'da ayrıca son derece kullanışlı bir bilgilendirme hizmeti mevcut. Müşteriler haberdar olmak istedikleri detay seviyesine göre tercih edecekleri bir bilgilendirme paketi aracılığıyla hesaplarında gerçekleşen veya gerçekleşmeyen tüm hareketlerden internet şubesine bile gitmelerine gerek kalmadan SMS veya e-posta yoluyla haberdar olabiliyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Masraf Yok Ama Zengin Faiz Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement