MATSO'da Yeni Girişimci Adayları Derslere Başladı - Son Dakika
Güncel

MATSO'da Yeni Girişimci Adayları Derslere Başladı

MATSO\'da Yeni Girişimci Adayları Derslere Başladı

MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Akın, "Girişimci Sayısının Artması, İlçe Ekonomisinin Güçlenmesini Sağlar" dedi.

11.04.2014 15:42  Güncelleme: 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik düzenlenen "Girişimcilik Eğitimi" başladı. MATSO binasında gerçekleşecek ücretsiz eğitime 30 kişi katılıyor. 19 Nisanda sona erecek 70 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayanlara 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası' verilecek. Eğitime katılanlara, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar üzerine eğitimler verilecek.

"İlçede Girişimci Sayısının Artması, Yeni İş İmkânları Sağlar"

MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Akın, göreve gelmelerinin ardından altıncı "Girişimcilik Eğitimi"ni açtıklarını belirterek, amaçlarının ilçede ekonomi ve istihdama katkı sağlayacak başarılı işletmelerin kurulması olduğunu söyledi. İlçede girişimci sayılarının artmasının yeni iş imkânları sağlayacağını ifade eden Akın, bununda ilçedeki işsizlik oranını düşüreceğini belirtti. Akın "Açtığımız eğitimden mezun olan birçok kişi yeni işyeri açtı. Birçoğu da iş yeri açmak için hazırlık yapıyor. Girişimci adaylarının açacağı işyerleri istihdama katkı sağlayarak ekonomiyi canlandıracak ve işsizlik oranının da azalmasına katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

"Oda Olarak, İlçede Girişimci Sayısının Artması İçin Çaba Gösteriyoruz"

Oda olarak 2014 yılında en çok "Girişimcilik Eğitimi" açan kurumlardan birisi olduklarını ifade eden Akın, girişimci sayısının artması için çaba gösterdiklerini söyledi. Girişimci sayısının artması için, girişimciliğin önünün daha fazla açılması gerektiğine vurgu yapan Akın, "Girişimci sayısının artması, İlçe ekonomisinin güçlenmesini sağlar" dedi.

"Girişimcilik Endeksinde Hedefimiz Ülke Ortalamasının Üzerine Çıkmaktır"

Manavgat'ta olduğu gibi ülke genelinde girişimciliğe yönelik son yıllarda ciddi adımlar atıldığını söyleyen Akın, Türkiye'nin girişimcilik endeksinin, son 3 yılda 6 puan yükseldiğini, amaçlarının ilçe olarak, ülke ortalamasının üzerine çıkmak olduğunu belirtti.

KOSGEB Temsilcisi El, "Girişimci adayları desteklerden faydalanabilecekler"

KOSGEB Manavgat Temsilcisi Ali El, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanabileceklerini belirterek eğitimi başarı ile tamamlayıp "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi" alanların işletmelerini açtıkları takdirde desteklerden faydalanabileceklerini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MATSO'da Yeni Girişimci Adayları Derslere Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement