Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı istifa etti - Son Dakika
Güncel

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı istifa etti

Geçtiğimiz aylarda yolsuzluk operasyonu yapılan Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı ve Prof. Dr. Kadri Yıldırım, görevinden istifa etti

14.01.2015 19:10  Güncelleme: 20:34

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

"KÜRDOLOJİ ÇALIŞMALARI KONUSUNDA ÜMİDİMİ KAYBETTİM"

Prof. Dr. Yıldırım, makamında düzenlediği basın toplantısında, MAÜ'de 4 yıldan bu yana yürüttüğü rektör yardımcılığı görevinden istifa ettiğini söyledi. "Eski rektörümüzün görevden alınması ve yerine geçici rektör atamasının yapıldığı ilk günden şimdiye kadar rektör yardımcısı olarak devam etme talebine olumlu cevap vermemin en önemli nedeni barış ve çözüm sürecine katkıda bulunan Kürdolojinin daha özgür çalışmalar yapabileceği, 'katılımcı, demokratik üniversite' anlayışının hakim kılınacağı ümidiydi" dedi. Yıldırım, "Ümidimi şimdilik yitirdiğimden dolayı üniversitenin geneline yönelik rektör yardımcılığı görevimden istifa dilekçemi 12 Ocak'ta rektörlük makamına sundum" ifadelerini kullandı.

YOLSUZLUK SORUŞTURMASINDA GÖZALTINA ALINMIŞTI

MAÜ'de yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldığını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti: "Bu denge ve teveccühten rahatsız olan bazı derinlikler Kürdolojiyi güdükleştirmek ve benim ilerde üniversitede söz sahibi olmamın önünü kesmek amacıyla hazırladıkları komployu hayata geçirmek için uygun bir zamanı beklediler. Üniversitemizde, 'ihaleye fesat karıştırmak', 'örgüt kurmak', 'örgüte üye olmak ve yolsuzluk yapmak' iddialarıyla kasım ayında başlatılan operasyon onlar için en uygun zaman oldu ve beni de bu dosya kapsamında gözaltına aldırdılar. Kürdoloji birimi ve şahsım olarak hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yoktur."

ADAYLIK İDDİALARINA KAÇAMAK CEVAP VERDİ

Yıldırım, gazetecilerin rektör adayı olup olmayacağı yönündeki soruyu "Bu konuda üzerimize düşecek sorumluluk varsa, 'evet' diyeceğim. Ama şu anda 'evet' veya 'hayır' demeyeceğim" diye yanıtladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı istifa etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı istifa etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement