Mayından Değil Rejimden Korkuyorlar - Son Dakika
Güncel

Mayından Değil Rejimden Korkuyorlar

Mayından Değil Rejimden Korkuyorlar

Sarp Özer/Ahmet Ekinci - AA ekibi, Suriye'de rejimin saldırılarından kaçarak kırsal kesimlerden Türkiye'ye geçmeye çalışan insanların tehlikeli yolculuğunu görüntüledi.

29.08.2012 11:25

Sarp Özer/Ahmet Ekinci - AA ekibi, Suriye'de rejimin saldırılarından kaçarak kırsal kesimlerden Türkiye'ye geçmeye çalışan insanların tehlikeli yolculuğunu görüntüledi.

Mayınlı bölgeden yürüyerek Türkiye'ye geçen çocukların da bulunduğu kalabalık grup, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) köylerinde güvenliği sağladığı bilgisi üzerine kendi istekleriyle geldikleri gibi yeniden evlerine döndü.

Suriye'nin Türkiye sınırı yakınındaki İğde köyünde, Suriye Ordusu'na bağlı

"Şebbiha" adı verilen milis güçlerinin saldırısı sonucu yaklaşık 500 kişilik grup, yürüyerek Kilis'teki Arpakesmez Köyü yakınlarından Türkiye'ye geçti. AA ekibi, yaşlısından çocuğuna, hastasından gencine Suriyelilerin kaçışlarını ve bu sırada karşılaştıkları zorlukları görüntüledi.

-Adımlar aynı yere bastı-

Yaşlıların bastonlarla gidebildiği bu kaçışta kadınlar, çocuklarını kucaklarında taşıdı. Keskin nişancıların hedefi olmaktan korkarak kaçan köylüler, bir diğer korkuyu ise Türkiye sınırındaki mayınlı bölgede yaşadı.

Bölgedeki "mayın" uyarı levhaları ve tel örgülere aldırış etmeyen Suriyeliler, mayınlı alana girdi. Burayı yürüyerek dikkatlice geçen Suriyelilerin adımlarının birbirini takip etmesi dikkati çekti.

Önde giden kişinin ayağını kaldırdığı yerde mayın olmadığına kanaat getiren arkasındaki kişi, aynı yere adım atarak çevredeki mayınlara basma olasılığını en aza indirmeye çalışıyor.

Mayınlı bölgeyi aşan grup, tel örgülere verdikleri zararla oluşturdukları boşluktan geçti.

-Mehmetçik, su ikram etti-

Türkiye'ye giren 500 kişilik grup, bir süre daha ilerledikten sonra bölgeye gelen askerlerce durduruldu. Ağaçların gölgelerinde dinlendirilen Suriyelilere Mehmetçik tarafından getirtilen römorkla su ikram edildi.

Burada yaşadıkları sorunları askeri yetkililere anlatan Suriyeliler, rejim tarafından yapılan zulümden kurtulmak istediklerini belirtti. Köylülerin sorunlarını anlattıkları sırada yakınlarından gelen telefonla Özgür Suriye Ordusu'nun yaşanan sorunu çözdüğü ve köyde güvenliği sağladığı bildirildi.

Bunun üzerine Suriyeliler, kendi istekleriyle yine geldikleri yoldan köylerine döndü. Askerler köylülere Türkiye sınırı çıkışına kadar eşlik etti.

Kameraya görüntü vermekten çekinen Suriyeliler, tehlikeli yolculuklarına ilişkin mayınlı alanın kendilerini korkutmadığını, kendileri için asıl tehlikenin rejim ve rejime bağlı kişilerin oluşturduğunu ifade etti.

Yayıncı: Eyüphan Kılıç - KİLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mayından Değil Rejimden Korkuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement