Meclise Eşekle Geldi - Son Dakika
Güncel

Meclise Eşekle Geldi

Meclise Eşekle Geldi

Kıbrıslı vekil Arif Albayrak, KKTC Meclisi'ne eşekle geldi. Bakın Albayrak, neyi protesto için bunu yaptı.

16.04.2012 12:47  Güncelleme: 19:59

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde çok ilginç bir olay yaşandı. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Arif Albayrak, benzine gelen en son zamları eleştirmek için KKTC Meclisi'ne bir eşekle geldi.

Hükümeti ülkedeki benzin zamlarını ve Bakanlar kurulu kararıyla yeni alınacak makam araçlarını protesto etti. Son zamanlarda farklı eylemlerle gündem yaratan KKTC Meclisi'nde bugün de ilginç bir eylem gerçekleşti. Ana Muhalefet Partisi CTP milletvekili Arif Albayrak bugün meclise aracıyla değil plakalı eşekle geldi.

Eşeğin üzerinde meclis bahçesine giren milletvekili, eşeği, hükümette bulunan Ulusal Birlik (UBP)'nin meclisteki park yerine bağladı.

Burada basına açıklamada bulunan milletvekili Arif Albayak, ülkede sürekli artan benzin zamlarını, hükümetin icraatlarını ve Bakanlar Kurulu kararıyla bakanlara yeni alınacak makam araçlarını protesto etmek için bu eylemi yaptığını kaydetti.

Eşeği bir süre meclis bahçesindeki üzüm asmasının altına bağlayan Albayrak, daha sonra Meclis dışına çıkardı ve eylemden dolayı eşeğe de teşekkür etti.

MECLİS BAŞKANI KINADI

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Genel Kurul'un açılışında Albayrak'ın eyleminin, Meclis'e ve milletvekillerine karşı saygısızlık olduğunu belirterek eylemi kınadı.

Bozer, Albayrak hakkında gerekli disiplin soruşturmasını başlatacağını söyledi.

Başbakan İrsen Küçük de Albayrak'a "Yeni aracın hayırlısı olsun" dedi.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel BaşkanI Mehmet Çakıcı ise eylemi çok anlamlı bulduğunu ve desteklediğini belirtti.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement