Medyasoft Satış Akademisi Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Medyasoft Satış Akademisi Kuruldu

Medyasoft Satış Akademisi Kuruldu

Medyasoft, Türkiye bilişim pazarında farklı bir satış kültürü yaratmaya hazırlanıyor.

27.06.2012 12:31

Şirketlerin iş teknolojileri konusunda çözüm ortağı olan Medyasoft, sektördeki ilklerine bir yenisini daha ekledi. "Büyüyoruz Hep 1'likte" sloganıyla Türkiye Satış Akademisi'ni kuran Medyasoft, ekosistemindeki iş ortaklarıyla birlikte, hem satış kültüründe hem de iş yapma süreçlerinde yeni bir dönem başlatacak. Hayata geçen proje ile değişen pazar koşullarında üreticiden distribütöre, bayiden satış ve pazarlamaya kadar tüm paydaşlar, yeni nesil satış stratejileriyle tanışıp, sektördeki verimliliği artıracak yeni bir satış kültürü ile buluşacak ve bu sayede müşteri beklentilerinin ötesine ulaşılacak

Dünya devlerinin yazılım ve donanım çözümlerini kişi ve kurumların hizmetine sunan, hazırladığı katma değerli eğitimleriyle pazarda fark yaratan Medyasoft, sektördeki ilklerine bir yenisini daha ekledi. "Büyüyoruz Hep 1'likte" sloganıyla Türkiye Satış Akademisi'ni hayata geçiren Medyasoft, Türkiye bilişim pazarında farklı bir satış kültürü yaratmaya hazırlanıyor.

"DEĞİŞİME SEYİRCİ KALAMAZDIK"

Medyasoft'un kurulduğu ilk günden itibaren sektördeki konumu itibariyle pazarda farklılık yaratmak için çalışmalarını sürdürdüğünü, bu sayede de birçok ilke imza attıklarını belirten Medyasoft Genel Müdürü İhsan Taşer, "Günümüz iş dünyasında önemli bir değişim yaşanıyor. Müşterilerimiz de dahil olmak üzere herkes yeni iş modelleri üzerine çalışıyor.

Müşterilerimizin iş modellerindeki bu önemli değişim, bizim de iş yapma biçimimizin değişmesi zorunluluğunu ortaya çıkardı. Teknolojinin gelişmesi, yeni ürün ve hizmetlerin hayatımıza girmesiyle müşterilerimizin beklentileri de sürekli bir değişim içinde. Önümüzdeki dönemde sadece ürün satarak şirketlerin var olmasının mümkün olmayacağını da göz önünde bulundurduğumuzda, bizim de böylesi bir değişime seyirci kalmamamız gerekiyordu. Katma değerli dağıtıcı misyonumuzun arkasını doldurmak, ekosistemimizdeki iş ortaklarımızla ortak bir vizyonda buluşup geleceğe birlikte yürüyebileceğimiz bir platform oluşturmak istedik ve uzun çalışmalar sonucunda Medyasoft Satış Akademisi'ni kurduk" dedi.

SATIŞ AKADEMİSİ BÜYÜK BİR KÜLTÜR DEĞİŞİMİNİ KAPSIYOR

Türkiye bilişim sektörünün bulut bilişim, veri depolama ve dijital yayıncılık başta olmak üzere önünde önemli fırsatların bulunduğuna dikkat çeken İhsan Taşer, Satış Akademisi'nin yeni nesil iş dünyasında müşteriye odaklanma, derinleşme, proaktif satış ve katma değer yaratmak için önemli eğitim programları içerdiğini söyledi. Medyasoft'un Satış Akademisi'ndeki etkin pazarlama stratejileriyle yeni bir iş kültürü oluşturmanın öncelikli hedef olduğunu söyleyen Taşer, oluşacak satış kültürünün sadece bayi ve satış ekibini değil aynı zamanda üretici firmaya kadar uzanan bir kültür değişimini kapsadığını belirtti.

Taşer günümüzdeki en büyük sorunu, sürekli olarak günü kurtarma bakış açısıyla hareket edilmesi bu nedenle de uzun vadeli bir vizyon ortaya koyulamaması şeklinde özetleyerek, "Sektörde herkesin öncelikli hedefi katma değer yaratmak. Ancak bu katma değeri de insanlar yaratıyor. Bunun için de öncelikle insana yatırım yapılması gerekiyor. Satış Akademisi üretimden pazarlama ve satışa kadar tüm paydaşları aynı noktada buluşturacak eğitimler içeriyor. Bu eğitimlere ilk olarak kendi içimizde başlayıp, sonrasında iş ortaklarımızla dalda dalga yaymayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

SATIŞ EKİPLERİMİZİ AL-SATÇIYA DÖNÜŞTÜRMEYELİM

Satış Akademisi'nde üç aşamalı bir eğitim programından oluşturulduğunu söyleyen Medyasoft Genel Müdürü İhsan Taşer, "İlk aşamada tutum ve davranışları değiştirmeye yönelik eğitimleri şirket yöneticileri, ürün, pazarlama ve satış danışmanlarına yönelik olarak planladık. İkinci aşamada ise ürün ve çözümler konusunda teknik sertifikasyon eğitimleri vereceğiz. Sonuçta biz bilişim sektörüne hitap ediyoruz. Bilişim sektöründe iki kavram var: Ya üründen çözüme gitmeniz gerekiyor ya da o çözümü karşılayacak birden fazla ürün geliştirmeniz. Bu noktada hem ürünün hem de çözümlerin doğru konumlanacağı farklı çalışmalar yapmak gerekiyor.

Tamamı uygulamalı ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan eğitim programında yöneticilere satış gücü, liderlik, anahtar müşteri yönetimi; satış danışmanlarına ise iletişim, danışman satıcı ve anahtar müşteri yönetimi konularında sınıf bazlı eğitimler vereceğiz. Son aşamada ise güncelleme ve yeniliklere odaklı eğitimlerimizi uzaktan eğitim ve video konferans gibi yöntemlerle yenilikçi platformlar üzerinden sağlayacağız" dedi. Sektörde farklılık yaratanların ve işlerine değer katanların ayakta kalıp ön plana çıkacağını da değinen Taşer, satış ekibini seçerken tüm şirketlerin çalışmalarını büyük bir titizlikle gerçekleştirdiğini ancak farkına varmadan bu ekibin ezilerek belirli bir süre sonra sadece al-satçıya dönüştüğünü belirtti. Taşer, Satış Akademisi sayesinde tüm Medyasoft ekosisteminin yeni bir yolculuğa çıkacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Medyasoft Satış Akademisi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement