Mehmet Baransu Hakkındaki Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Mehmet Baransu Hakkındaki Soruşturma

Mehmet Baransu Hakkındaki Soruşturma

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun, "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken belgeleri açıklama", "siyasal ve askeri casusluk" ve "yasaklanan bilgileri açıklamak" suçlarından hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade verdiği öğrenildi.

19.02.2014 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun, "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken belgeleri açıklama", "siyasal ve askeri casusluk" ve "yasaklanan bilgileri açıklamak" suçlarından hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade verdiği öğrenildi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, Taraf gazetesinin 28 Kasım 2013 tarihli nüshasının birinci sayfasında, Mehmet Baransu imzasıyla yer alan, "Gülen'i bitirme kararı 2004'te, MGK'da alındı" başlıklı habere ilişkin resen başlattığı ve yetkisizlik kararıyla Terörle Mücadele Kanununun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine gönderdiği soruşturmada, haberi yapan Baransu'nun şüpheli olarak ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Avukatıyla birlikte bir süre önce Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Baransu'nun, burada soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Abdullah Mirza Coşkun'a ifade verdiği ve sorulan soruları "kaynağını belirtmek istemediği" gerekçesiyle yanıtlamadığı kaydedildi.

Anadolu Cumhuriyet Savcısı Sıddık İlgar, Taraf gazetesinin 28 Kasım 2013 tarihli nüshasının birinci sayfasında, Mehmet Baransu imzalı "Gülen'i bitirme kararı 2004'te, MGK'da alındı" başlıklı haberin yer alması üzerine, Baransu'nun yayınlanması ve açıklanması kanunen yasak olan kararı yayınlayarak, Türk Ceza Kanunu'nun 327, 328, 329 ve 336. maddelerinde hükme bağlanan "devlet güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek ve açıklamak", "siyasal ve askeri casusluk" ve "yasaklanan bilgileri açıklamak" suçlarını işlediği iddiasıyla resen soruşturma başlatmıştı.

Bu soruşturma dosyası daha sonra yetkisizlik kararıyla Terörlü Mücadele Kanunu'nun 10. Maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine gönderilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mehmet Baransu Hakkındaki Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement