Merkez Ortaokulu İçin Mücadele Sürecek - Son Dakika
Güncel

Merkez Ortaokulu İçin Mücadele Sürecek

Çanakkale Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisinin kurduğu "Merkez Ortaokulumu Geri İstiyorum" Çalışma Grubu, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş'le bir araya geldi.

26.08.2014 15:27  Güncelleme: 16:53

Çanakkale Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi Başkanı Şevket Ağan, "Merkez Ortaokulumu Geri İstiyorum" Çalışma Grubu üyeleri topladıkları imzaları Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti. İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş'le makamında gerçekleştirilen görüşmede Merkez Ortaokulunun son durumu ele alındı.

İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, "Geçen sene bu talebi dile getirseydiniz çok daha haklı olurdunuz. Ben de imza verirdim. Ben vefa ve geçmişe sahip çıkmayanın geleceği olmaz diye düşünüyorum. Bu karar benden önce alındı. Gazi Orta Okulu, İmam Hatip Orta Okulu, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrenci sayı bilgilerini aldım. Ben sizden Merkez Ortaokulu için bir veya bir buçuk yıl süre istiyorum. İMKB Meslek Lisesi bitince sosyal bilgiler okulu hazırlanınca bu kaygılar kalmayacak. Ben müdür olduğum sürece Merkez Ortaokulunu oraya yapacağıma söz veriyorum" dedi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Cevatpaşa Mahalle Meclis Başkanı Şevket Ağan; "Düşüncemizi kendisine okulumuzu hemen istiyoruz diye ilettik. Ama bir, bir buçuk sene zaman istendi. Bir buçuk sene sonra kendi makamında olur mu olmaz mı bilmediğimiz için pek olumlu ayrılmadık. Ayrıca, bu karar alınırken mahalleliyle paylaşmayan, 2 aydan buyana konuyu tartışmamıza ve kendileriyle görüşme taleplerimize yanıt vermeyen Milli Eğitim, şimdi bize "geç kaldınız" diyor. Çalışmalarımız sürecek. Okulumuzu geri istiyoruz. İmam Hatip Okuluna karşı değiliz. Cevatpaşa Mahallesinde ortaokula ihtiyacı olan çocuklarımız adına mücadelemiz sürecek. Merkez ortaokulunun ismi ve kendi arsası üzerinde okulun oluşmasını istiyoruz. İmam Hatip Okulu kendi yerinde olabilir. Biz mahallemizin ihtiyacı olan ortaokulunu ismiyle beraber istiyoruz."

Eğitim-İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş; "Söz uçar yazı kalır. Karar alınmış ama değişmiyor. Cevatpaşa'da üç ilkokuldan mezun olan öğrenci sayısı 305. Ama bugün Cevatpaşa mahallesinde 305 öğrencinin gidebileceği ortaokul yok. Çocuklar, Esenlere gitmek zorunda kalacak. Milli Eğitim buna çözüm üretemiyor. 350 kişilik okul binasını 75 kişilik İmam Hatip okuluna veriyorlar. Mahallenin kendi öğrencisine yardımcı olmuyorlar. Cevatpaşa Mahallesine ortaokulunu istiyoruz. Mücadelemiz sürecek."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Merkez Ortaokulu İçin Mücadele Sürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement