Mersin'de Burger King Şubesinde Sdp Eylemi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Burger King Şubesinde Sdp Eylemi

Mersin\'de Burger King Şubesinde Sdp Eylemi

Mersin'de Charlie Hebdo protestosu Mersin'de bir grup, Hz. Muhammed karikatürü yayınlayan Charlie Hebdo dergisini protesto etti.

23.01.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de Charlie Hebdo protestosu

Mersin'de bir grup, Hz. Muhammed karikatürü yayınlayan Charlie Hebdo dergisini protesto etti.

Merkez Ulu Camii'nde cuma namazı kılan Köklü Değişim Dergisi Mersin Temsilciliği ile Mustazaf Derneği üyeleri, cami önünde bir araya geldi. Burada kadınların da destek verdiği 100 kişilik grup, sık sık tekbir getirip, Hz. Muhammed karikatürü yayınlayan Charlie Hebdo dergisi ile yayına izin veren Fransa hükümetini protesto etti. Grup adına açıklama yapan Mikail Akpolat, dergide yayımlanan karikatürün ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Fransa'nın özgürlüğü savunup, Müslümanlara yönelik yasaklar koyduğunu belirten Akpolat, "Fransa, temiz ve iffetli Müslüman kadınların başörtüsü takmasını yasakladı. Yahudilere hakaret edilmesini hem yasakladı hem de suç saydı. Sözde, Holokost'u sorgulamaya kalkanları cezalandırdı ve cezalandırıyor. Ayrıca kanlı sömürgecilik geçmişine sahip" dedi.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Burger King Şubesinde Sdp Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Ata: Halkçıyız diye sokağa çıkan bu insanların hak aradığını düşünmüyorum o komiser nekadar demokrat ki müşteriler zarar görmesin diye müdahale ettirmemiş . 0 0 Yanıtla
  • Ata: Halkçıyız deyip karne hediyesi olarak Yemeğini yiyen öğrenci ve velileri taciz ve rahatsız eden şovenist leri kınıyorum Demokrasi bu değil helal olsun oradaki komisere arbedeyi önlemiş 0 0 Yanıtla

Advertisement