Mersin'de Tren Kazası İle Gelişme - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Tren Kazası İle Gelişme

Mersin\'de Tren Kazası İle Gelişme

Mersin'de 11 kişinin öldüğü kazanın sürücüsü Fahri Kaya, "Önümdeki araçlar devam edince sürdüm. Bariyerler kapalı değildi, açıktı" dedi.

26.03.2014 17:44  Güncelleme: 12:13

Yolcu treni ile işçileri taşıyan servis minibüsünün çarpışması sonucu 11 kişinin öldüğü kazada ağır yaralanan minibüs sürücüsü Fahri Kaya, kaza anında hemzemin geçitteki bariyerlerin açık olduğunu iddia etti.

Toros Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Kaya, kazanın meydana geldiği tren yolundan her gün birçok kez geçtiğini, başına ilk kez böyle bir şeyin geldiğini ifade etti.

Kaza saatinde çok sayıda servis aracının bölgede bulunduğunu kaydeden Kaya, "Kazada tüm suç bariyer görevlisindeydi, siren de çalmıyordu. Önümdeki araçlar devam edince, ben de aracı sürdüm. Bariyerler kapalı değildi, açıktı. Raylara geldiğimde durumu fark ettim, tren geliyordu. Geçmek için gaza yüklendim, elimden geleni yaptım ama takdiri ilahi işte" diye konuştu.

Trenin geldiği yönde bulunan konteynerlerin de görüş açısını kapattığını ileri süren Kaya, "Konteynerler yüzünden göremeyince trenle burun buruna geldik, elimden geleni yapmaya çalıştım. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Merkez Akdeniz ilçesinde, 20 Mart'ta, yolcu treni ile Fahri Kaya'nın kullandığı servis minibüsünün çarpışması sonucu 11 kişi ölmüş, 4 kişi yaralanmış; kazanın meydana geldiği geçitteki bariyer görevlisi tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'de Tren Kazası İle Gelişme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement