İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'nın avlusunda 2 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.
İsrail polis sözcüsü Luba Samri'nin, yaptığı yazılı açıklamasında, "Polis, öğleden sonra Kudüs'teki Haremi Şerif'in avlusunda, ziyaret kurallarını ihlal etmeye çalışan 15 ve 16 yaşlarında Kudüslü 2 genci gözaltına aldı" dedi.
Açıklamada ayrıca, söz konusu gençlerin sorgulanmak üzere götürüldüğü belirtildi.
Sabah saatlerinde de İsrail polisi, İslami Vakıflar bünyesinde görevli Mescid-i Aksa muhafızlarına saldıran 2 Yahudi yerleşimciyi gözaltına almıştı.
Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor. Aşırı sağcı Yahudi yerleşimciler ve İsrailli yetkililer de zaman zaman İsrail güçleri korumasında Aksa Külliyesi içerisine girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür olaylar nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.
Son Dakika › Güncel › Mescid-i Aksa'da Gerginlik - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.