"Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalite Nasıl Arttırılır?" - Son Dakika
Güncel

"Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalite Nasıl Arttırılır?"

"Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalite Nasıl Arttırılır?"

Genel Müdür Açıkgöz, "Mesleki ve teknik eğitimde kalite nasıl arttırılır?" konulu toplantıda konuştu.

18.10.2012 16:10

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve ülke çapında yeniden yapılandırılmaya çalışılan mesleki ve teknik eğitimde kalitenin arttırılması için yeniden yapılanma sürecindeki çalışmaların ve 2012-2013 eğitim-öğretim yılının dönem başında yapılması gereken iş ve işlemlerin görüşüldüğü bölgesel nitelikli toplantı, Güneydoğu İhracatçı Birlikleri (GAİB) toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz, Millî Eğitim Müdürü Ekrem Serin, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Grup Başkanı Dr. İbrahim Üzkurt ile Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye illerinde görev yapan ilgili şube müdürleri, meslek lisesi müdürleri ve teknik okulların idarecileri katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Ekrem Serin, toplantının verimli ve hayırlı olmasını temenni ettiğini söyledi. MEB İzleme ve Değerlendirme Grup Başkanı Dr. İbrahim Üzkurt'un sunumu ile devam eden toplantıda son olarak söz alan ve aynı zamanda Gaziantepli olan MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz; mesleki ve teknik eğitimin felsefesi, merkez teşkilatta ve okullarda yaşanan sorunlar ve bunların çözüm önerilerini kapsayan yaklaşık bir saatlik bir konuşma yaptı.

Konuşmasında istatistiklere ve sayısal verilere de yer veren Açıkgöz, konuşmasının sonunda katılımcıların sorularını da cevapladı. Katılımcıların sorularını içtenlikle cevaplayan Açıkgöz, Türkiye'de mesleki ve teknik eğitimin daha ileriye götürülmesi için Bakanlık ve okullara bazında yapılması gereken çok şey olduğunu vurguladı ve bu konuda herkesin yapabileceği katkılar olduğunu sözlerine ekledi. Toplantı dilek ve temennilerin dile getirilmesi ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalite Nasıl Arttırılır?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement