Meü'de 4 Akademisyenin Daha Sözleşmesi Yenilenmeyecek - Son Dakika
Güncel

Meü'de 4 Akademisyenin Daha Sözleşmesi Yenilenmeyecek

Meü\'de 4 Akademisyenin Daha Sözleşmesi Yenilenmeyecek

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörlüğü, 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisine imza atan 4 akademisyenin Nisan ayında bitecek sözleşmelerini yenilemeyecek.

04.03.2016 17:53

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörlüğü, 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisine imza atan 4 akademisyenin Nisan ayında bitecek sözleşmelerini yenilemeyecek. Rektörlükten yapılan açıklamada, akademisyenlerin verimsiz çalıştıkları için sözleşmelerinin yenilenmeyeceği belirtildi.

Bildiride imzası olan 21 akademisyen hakkında soruşturma açan Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, sözleşmelerini yenilemediği Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener ile Yrd. Doç. Dr. Yasemin Karaca'dan sonra Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Veli Mert, İletişim Fakültesi'nden uzman Galip Deniz Altınay ve Bermal Aydın ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden araştırma görevlisi Esin Gülsen'in sözleşmelerini yenilememe kararı aldı.

Adı geçen akademisyenlerle ilgili sözleşme uzatma dosyalarının geçtiğimiz aralık ve ocak ayında, akademisyenler bildirisi yayınlanmadan önce, fakültelerden rektörlüğe gönderildiği, fakültelerin olumlu görüşüne karşın rektörlüğün dosyaları fakültelere iade ettiği ve 'Haklarındaki adli ve idari soruşturmalar nedeniyle kararın gözden geçirilmesini' istediği öne sürüldü. Rektörlüğün bu tavrı üzerine fakültelerin de dosyaları 'Takdiri rektörlüğe bırakarak' yeniden rektörlüğe gönderdiği iddia ediliyor.

Sözleşmeleri gereği 15 Nisan'a kadar üniversitede olacakları ifade edilen akademisyenlerin, sözleşmelerinin yenilenmeme konusunu yargıya taşıyacakları öğrenildi.

'İMZA NEDENİYLE DEĞİL'

Öte yandan konu ile ilgili Mersin Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Bildiriyi imzalayan üniversitemizin değişik birimlerinde öğretim üyesi, öğretim görevlisi olarak çalışan 21 kişi hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın yazısı gereği idari soruşturma başlatılmış olup, soruşturma halen devam etmektedir. İmza atanlar arasında bulunan 4 öğretim üyesi ve görevlisinin görev süresi, bildirgeye imza attıkları nedeniyle değil, verimsiz çalışmaları jüri tarafından belirlenerek 2547 yasa hükümleri gereği uzatılmamıştır. Diğerlerinin görevi halen devam etmektedir.

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meü'de 4 Akademisyenin Daha Sözleşmesi Yenilenmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement