Mezun Olduğu Ortaokuldan Ömür'e Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Mezun Olduğu Ortaokuldan Ömür'e Yardım Eli

Mezun Olduğu Ortaokuldan Ömür\'e Yardım Eli

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, çift omurilikli olarak dünyaya gelen ve 13 yıl önce ameliyatla iki omuriliği birleştirilen lise öğrencisi 15 yaşındaki Ömür Aldemir'in tam olarak sağlığına kavuşması için başlatılan yardım kampanyasına destek yağdı.

16.10.2014 10:26

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, çift omurilikli olarak dünyaya gelen ve 13 yıl önce ameliyatla iki omuriliği birleştirilen lise öğrencisi 15 yaşındaki Ömür Aldemir'in tam olarak sağlığına kavuşması için başlatılan yardım kampanyasına destek yağdı. Bir cerrahi müdahaleye daha gereksinim duyulan Ömür'ün yaşıtları gibi rahatça gezip, oynabilmesi için mezun olduğu Cumhuriyet Ortaokulu'nda da yardım toplanmaya başlandı. Öğrenci ve öğretmenler hazırladıkları 'Ömür Aldemir için Yardım Kutusu'nda para biriktiriyor.

Ödemiş Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Ömür Aldemir, doğuştan çift omurilikli olarak dünyaya geldi. 2 yaşındayken Kırıkkale Tıp Fakültesi'nde yapılan ameliyatla iki omuriliği arasındaki kemiğin alındığı Ömür, 13 yaşına geldiğinde aynı hastanede omiriliğindeki yanlara doğru aşırı eğrilik (skolyoz) nedeniyle bir ameliyat daha geçirdi. Kırıkkale'den Ödemiş'e taşınmalarının ardından anne Nagehan Bilgin, Ödemiş Zihinsel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk ile görüşüp, destek istedi. Baştürk'ün de yardımıyla talihsiz Ömür, Ödemiş Devlet Hastanesi Beyin Cerrahı Operatör Dr. Tarkan Kızartıcı'ya gösterildi. Dr. Kızartıcı, Ömür'ün omuriliğindeki eğriliğin düzeltilmesi için aileyi İzmir'de özel muayenehanesi bulunan Nöroloji uzmanı bir profesöre yönlendirdiği bu profesörün de yüzde 80 başarı garantisi verdiği ameliyatı özel bir hastanede 40- 60 bin lira arasında bir maliyetle yapabileceğini söylediği bildirildi. Eşi seyyar fotoğrafçılık yapan ve kızı için aldıkları 737 TL tutarındaki engelli maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını belirten Bilgin, maddi durumlarının yetersiz olduğunu anlattı.

Ödemiş Zihinsel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şube Başkanı Selami Sönmez ve Ödemiş Devlet Hastanesi Beyin Cerrahı Operatör Dr. Tarkan Kızartıcı bir komisyon oluşturup, Ömür'ün ameliyatı için gerekli olan paranın toplanması için kaymakamlıktan gerekli izinleri aldı. İş Bankası Ödemiş Şubesi'nde açılan '3463-1333333' numaralı hesapta bağış toplanmaya başlandı.

BÜYÜYÜNCE DOKTOR OLACAK

Destek alarak yürüyebildiği için okula annesinin yardımıyla gidebildiğini söyleyen Ömür Aldemir, "Okulda da arkadaşlarım koluma girerek beni bahçeye indiriyorlar. Beni bu dertten kurtaracak büyüklerimden yardım bekliyorum. Büyüyünce doktor olup benim gibi yürüyemeyenlerin tedavisini yapacağım" dedi.

Ömür Aldemir'in geçen yıl mezun olduğu Cumhuriyet Ortaokulu'ndaki öğretmenler ve öğrenciler, Ömür için birleşti. Okulda 'Ömür Aldemir için Yardım Kutusu' hazırlayan öğrenciler, harçlıklarından Ömür ablaları için kutuya para atıyor. Öğretmenlerin de kampanyaya destek verdiğini belirten okulun İngilizce Öğretmeni Esra Çavuş, eski öğrencilerinin sağlığına kavuşması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Celil Emir ise, kampanyadan umutlu olduklarını söyleyerek duyarlı öğrencilerin arkadaşlarına sahip çıkacağını dile getirdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mezun Olduğu Ortaokuldan Ömür'e Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement