Midyatlı Gençlerin, Gitar İlgisi - Son Dakika
Güncel

Midyatlı Gençlerin, Gitar İlgisi

Midyatlı Gençlerin, Gitar İlgisi

Mardin'in tarihi ilçesi Midyat'ta 35'i kız, 5'i erkek toplam 40 genç, Aziz Önen Lisesi'nde açılan gitar kursuna yazılarak, bölgede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, kültürel ve sanatsal çalışmaların da var olduğunu ıspatlamaya çalışıyor.

30.11.2011 15:16

Mardin'in tarihi ilçesi Midyat'ta 35'i kız, 5'i erkek toplam 40 genç, Aziz Önen Lisesi'nde açılan gitar kursuna yazılarak, bölgede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, kültürel ve sanatsal çalışmaların da var olduğunu ıspatlamaya çalışıyor.

Kent halkını kültürel üretim sürecine dahil ederek, sanat düzeyi ve bilincini yükseltmeyi amaçlayan Midyat Aziz Önen Lisesi, bölgede devam eden terör ve şiddet olaylarına rağmen kültür sanat alanında yeni bir proje başlattı. Gençlerin sosyal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulanmak ve müziğe olan ilgilerini artırmak amacıyla Aziz Önen Lisesi'nde açılan gitar kursuna 35'i kız, 5'i erkek toplam 40 genç yazıldı Kurs sonunda öğrenemeyi arzuladıkları gitar konusunda daha akademik eğitimler almayı da hedefleyen gençler, iyi birer müzisyen olmak istiyor.

Kurs boyunca pratik dersliklerde uygulamalı verilen eğitime katılan 40 genç, eğitim-öğretim yılı boyunca kursa devam edecek. Deneyimli müzik öğretmeni Salim Limonlu tarafından verilen elektrogitar, basgitar, klasik gitar, akustik gitar ve pop gitar eğitimi alan gençlere ayrıca gitara ilişkin teorik ve pratik bilgiler de aktarılıyor.

Aziz Önen Lisesi Müdürü Turgut Mete, Midyatlı gençlerin yetenekli olduğunu belirterek, genç kız ve erkeklere yeni ve cazip bir hobi alanı yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

Kursun büyük ilgi görmesinden dolayı büyük bir sevinç yaşadığını anlatan Aziz Önen Lisesi Müzik Öğretmeni Salim Limonlu da, gençlerin gitara karşı ilgilerinin fazla olduğunu, bu tutkuları nedeniyle de kısa sürede gitarı öğrenmeye başladıklarını kaydetti. Müziğin sevgi ve yetenek işi olduğunu belirten Limonlu, gençlere müziği sevdirmenin ve sosyal alanda gelişimlerine katkıda bulunmanın güzel bir duygu olduğunu dile getirerek, Öğrencilerim içlerindeki yeteneklerinin farkına varmanın mutluluğunu yaşayarak, hayallerinin peşini hiç bırakmıyorlar. Ben de bildiklerimi öğrencilerime aktarmak için çalışıyorum. Kursumuz çok iyi gidiyor. Gitar kursunda nota bilgisi, teknik bilgi ve repertuar bilgisine dikkat ediyoruz dedi.

Midyat'ta sanat için yeni isimler yetiştirmenin onurunu yaşadıklarını ifade eden Limonlu, Müzik sayesinde Midyatlı gençler sosyalleşiyor. Gençlerin omuzlarında gitar görmek ilçe için çok önemli bir gelişme ve bu kentin imajına olumlu yansıyor. Müzikle daha derin bağlar kurmak isteyen ve sadece dinleyici olarak değil, icracı olarak da yaşamanın hayalini kuran gençlere müzik eğitimi vererek kültürel ve sanatsal bir yenilenme imkanı sağlıyoruz. İlerleyen zamanlarda öğrencilerle birlikte gitar dinletisi dizenlemeyi hedefliyoruz şeklinde konuştu.

Kursa katılan Didem Kayapınar adlı genç kız, daha küçük yaşlarda gitar çalmaya heveslendiğini anlatarak, Müzik bir sanattır ve ben bu sanatı öğrenmek için kursa katıldım. Ailem de beni bu konuda destekliyor. Önceden imkan bulamadığımdan gitar öğrenme isteğimi hep içime attım. Gitar çalmayı öğrenemeyeceğim diye çok korkuyordum. Çünkü Midyat'ta kendi yeteneğimi geliştirebileceğim herhangi bir kurs yoktu. Kursun açıldığını öğrenince hemen kayıt yaptırdım. Şuan öğretmenimiz sayesinde gitar çalmayı öğrendim ve çok mutluyum. Artık televizyon karşısında vakit kaybetmek yerine kardeşlerime ve arkadaşlarıma gitar çalarak hoşça vakit geçiriyorum. Ben de öğretmenim gibi gitar eşliğinde besteler çalabiliyorum şeklinde duygularını dile getirdi.

Gitar çalmayı çok sevdiğini anlatan Sinem Uslu ise, Bir şeyi öğrenmek için insanda hevesin olması gerekiyor. Ben de hevesimle yeteneğimi birleştirdim ve gitar çalmayı öğrendim. Bu yeteneğimi keşfettiğim için çok mutluyum. Bu yeteneğimi geliştirmek için gitar bir ideal oldu. Müzik hocama ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Midyatlı Gençlerin, Gitar İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement