Midyatlı Gençlerin, Gitar Kursu Mutluluğu - Son Dakika
Güncel

Midyatlı Gençlerin, Gitar Kursu Mutluluğu

Midyatlı Gençlerin, Gitar Kursu Mutluluğu

Mardin'in tarihi ilçesi Midyat'ta, 35'i kız, 5'i erkek, toplam 40 genç, Aziz Önen Lisesi'nde açılan gitar kursuna gidiyor.

30.11.2011 16:04

Mardin'in tarihi ilçesi Midyat'ta, 35'i kız, 5'i erkek, toplam 40 genç, Aziz Önen Lisesi'nde açılan gitar kursuna gidiyor. Gençler ilçelerinde böyle bir kurs açılmasından mutluluk duyarken, onlara eğitim veren müzik öğretmeni Salim Limonlu, "Müzik sayesinde Midyatlı gençler sosyalleşiyor. Gençlerin omuzlarında gitar görmek ilçe için çok önemli bir gelişme ve bu kentin imajına olumlu yansıyor" dedi.

Midyat Aziz Önen Lisesi yöneticileri, bölgedeki gençlerin şiddet olaylarına yönelmesinin önüne geçmek, sosyal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulanmak, müziğe olan ilgilerini artırmak amacıyla Aziz Önen Lisesi'nde açılan gitar kursuna 35'i kız, 5'i erkek, toplam 40 genç yazıldı. Kurs sonunda gitar konusunda akademik eğitimler almayı da hedefleyen gençler, iyi birer müzisyen olmak istiyor.

40 gencin katıldığı kurs, eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecek. Deneyimli müzik öğretmeni Salim Limonlu tarafından elektrogitar, basgitar, klasik gitar, akustik gitar ve pop gitar eğitimi alan gençlere, ayrıca gitara ilişkin teorik ve pratik bilgiler de aktarılıyor.

Aziz Önen Lisesi Müdürü Turgut Mete, Midyatlı gençlerin yetenekli olduğunu belirterek, genç kız ve erkeklere yeni ve cazip bir hobi alanı yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

Kursun büyük ilgi görmesinden dolayı büyük bir sevinç yaşadığını anlatan Aziz Önen Lisesi müzik öğretmeni Salim Limonlu da, gençlerin gitara karşı ilgilerinin fazla olduğunu, bu tutkuları nedeniyle de kısa sürede gitarı öğrenmeye başladıklarını kaydetti. Müziğin sevgi ve yetenek işi olduğunu belirten Limonlu, gençlere müziği sevdirmenin ve sosyal alanda gelişimlerine katkıda bulunmanın güzel bir duygu olduğunu dile getirerek, "Öğrencilerim içlerindeki yeteneklerinin farkına varmanın mutluluğunu yaşayarak, hayallerinin peşini hiç bırakmıyorlar. Ben de bildiklerimi öğrencilerime aktarmak için çalışıyorum. Kursumuz çok iyi gidiyor. Gitar kursunda nota bilgisi, teknik bilgi ve repertuvar bilgisine dikkat ediyoruz" dedi.

Midyat'ta sanat için yeni isimler yetiştirmenin onurunu yaşadıklarını ifade eden Limonlu, "Müzik sayesinde Midyatlı gençler sosyalleşiyor. Gençlerin omuzlarında gitar görmek ilçe için çok önemli bir gelişme ve bu kentin imajına olumlu yansıyor. Müzikle daha derin bağlar kurmak isteyen ve sadece dinleyici olarak değil, icracı olarak da yaşamanın hayalini kuran gençlere müzik eğitimi vererek kültürel ve sanatsal bir yenilenme imkanı sağlıyoruz. İlerleyen zamanlarda öğrencilerle birlikte gitar dinletisi dizenlemeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Kursa katılan Didem Kayapınar, daha küçük yaşlarda gitar çalmaya heveslendiğini anlatarak, "Ailem de beni bu konuda destekliyor. Önceden imkan bulamadığımdan gitar öğrenme isteğimi hep içime attım. Gitar çalmayı öğrenemeyeceğim diye çok korkuyordum. Çünkü Midyat'ta kendi yeteneğimi geliştirebileceğim herhangi bir kurs yoktu. Kursun açıldığını öğrenince hemen kayıt yaptırdım. Şu an öğretmenimiz sayesinde gitar çalmayı öğrendim ve çok mutluyum. Artık televizyon karşısında vakit kaybetmek yerine kardeşlerime ve arkadaşlarıma gitar çalarak hoşça vakit geçiriyorum. Ben de öğretmenim gibi gitar eşliğinde besteler çalabiliyorum" dedi.

Gitar çalmayı çok sevdiğini anlatan Sinem Uslu ise "Bir şeyi öğrenmek için insanda hevesin olması gerekiyor. Ben de hevesimle yeteneğimi birleştirdim ve gitar çalmayı öğrendim. Bu yeteneğimi keşfettiğim için çok mutluyum. Bu yeteneğimi geliştirmek için gitar bir ideal oldu. Müzik hocama ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.

MHİ(GG/SS) - Mardin/ Midyat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Midyatlı Gençlerin, Gitar Kursu Mutluluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement