Milli Şairimiz Çatalca'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Milli Şairimiz Çatalca'da Anıldı

Milli Şairimiz Çatalca\'da Anıldı

İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve M.Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Çatalca Halk Eğitim Merkezi'nde bir program tertip edildi.

13.03.2012 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Programa Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ilçe protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşımızın kabulünün 91. yılı nedeniyle Çatalca'da etkinlik düzenlendi. Çatalca Halk Eğitim Merkezinde yapılan program Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okunmasıyla başladı. Program çerçevesinde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan bir slayt gösterisi izleyicilere sunuldu. Ardından, Çatalca Arif Nihat Asya Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi tarih öğretmeni Hüseyin Cahit Çıkmaz tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı.

Programın sonraki bölümünde ise Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri yine Çatalca Arif Nihat Asya Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından okundu ve oratoryo sergilendi. İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve M.Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalasında derece alan öğrencilere de ödüller verildi. Yaklaşık bir saat süren program daha sonra sona erdi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Milli Şairimiz Çatalca'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement