Mirasımız Derneği Ramazanda Mescid-i Aksa'da Sofra Kuracak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mirasımız Derneği Ramazanda Mescid-i Aksa'da Sofra Kuracak

17.06.2015 14:08

Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammed Demirci, "Yoksulluk içinde yaşayan müslüman kardeşlerimizle Mescid-i Aksa'da iftar açmak ve on binlerce kumanyayı paylaşmak istiyoruz.

Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammed Demirci, "Yoksulluk içinde yaşayan müslüman kardeşlerimizle Mescid-i Aksa'da iftar açmak ve on binlerce kumanyayı paylaşmak istiyoruz. Kudüs'te 4 bin ev var onlara kumanyaları ulaştıracağız" dedi.

Demirci, düzenlenen basın toplantısında, Derneğin Kudüs ve Mescid-i Aksa'da gerçekleştireceği projeler hakkında bilgi verdi.

Osmanlı'dan bu yana, ramazan ayının geldiğinin anlaşılması için Kudüs sokaklarının süslendiğini hatırlatan Demirci, "Kudüs halkından oluşturduğumuz komisyonla sokakları süslemeye devam edeceğiz" dedi.

Kudüs ve çevresinde yaşayanların yüzde 80'inin yoksul olduğunu belirten Demirci, "Yoksulluk içinde yaşayan Müslüman kardeşlerimizle Mescid-i Aksa'da iftar açmak ve on binlerce kumanyayı paylaşmak istiyoruz. Kudüs'te 4 bin ev var onlara kumanyaları ulaştıracağız" dedi.

İftarlarını orada açarak Mescid-i Aksa'nın bir an bile boş kalmasının önüne geçmek istediklerini anlatan Demirci, "İsrail her zaman çalıştığı gibi Mescid-i Aksa'yı ikiye bölmek için çalışmalarını sürdürüyor. Faaliyetlerimizle, Müslümanlar'ın Mescid-i Aksa'da bulunmasını sağlayarak İsrail'in işgalini önlemiş oluyoruz" şeklinde konuştu.

Demirci, Mescid-i Aksa'da hafızlık programı sürdüren çocuklara bayram hediyesi almayı istediklerini de söyledi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, yardım ve bağışlarla Mescid'i Aksa'nın bahçesinde sofra kuran Mirasımız Derneği, 2012 yılında 30 bin, 2013 yılında 93 bin, 2014 yılında ise 200 bin Müslüman'ı bu sofralarda buluşturdu. Dernek bu yıl bu sofradan 300 bin Müslüman'ın faydalanmasını hedefliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mirasımız Derneği Ramazanda Mescid-i Aksa'da Sofra Kuracak - Son Dakika


Advertisement