Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi - - Son Dakika
Güncel

Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi -

Mısır\'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi -

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye "şiddete teşvik" suçlamasıyla idam cezası verilmesi Gaziantep'te protesto edildi.

25.03.2014 15:40

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye "şiddete teşvik" suçlamasıyla idam cezası verilmesi Gaziantep'te protesto edildi.

Türkçe ve Arapça yazılı dövizler taşıyan Anadolu Öğrenci Birliği üyesi grup, Gaziantep Üniversitesi Yerleşkesi önünde slogan atıp, Rabia işareti yaparak verilen cezaları protesto etti.

Metin Hotaman, grup adına yaptığı açıklamada, İslam ülkelerinde çıkarları bozulanların hegemonyalarını kaybetmemek için her türlü oyuna başvurduklarını savundu.

İslam coğrafyasındaki halkların zincirlerini kırarak özgürce yaşamak için ağır bedeller ödediğini ifade eden Hotaman, şöyle devam etti:

"Mısır'da halkın adalet, tevhit ve özgürlük için devrin firavunu Hüsnü Mübarek ve yandaşlarına sokak sokak, meydan meydan direnişleri sonuç vermiş ve Mübarek yıkılmıştı. Fakat batılı sömürgeci ülkeler ve koltuklarını kaybetmekten korkan bölgedeki işbirlikçileri, el ele vererek Mısır halkının umudu olan Mursi ve Mısır'ın özgür insanlarını cezalandırmaya karar verdiler. Bütün dünyanın gözleri önünde bir halkı, halkın ve hakkın temsilcilerini katletmeye başladılar. Kendi putlarını tek tek yiyen batılılar, kuklalarının yenisini Mısır halkının başına diktatör olarak diktiler. Efendilerinin Adeviye'de öldürerek bitiremedikleri Esmaları, üniversiteli gençleri zindana doldurmaya başladılar. Tek suçları adalet, tevhid, özgürlük istemek olan yiğit insanlar, kadın erkek, genç yaşlı demeden yüzer yüzer idam sehpalarına gönderiliyor. Dünya da bu durumu yalnızca seyrediyor."

Açıklamanın ardından bir süre Türkçe ve Arapça slogan atan grup dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement