Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler

Mısır\'da Darbe Karşıtı Gösteriler

Şarkiyye ve Beni Suveyf kentlerinde darbe karşıtı eylemler yapıldı.

26.01.2014 14:44

Mısır'ın eş-Şarkiyye ve Beni Suveyf kentlerinde darbe karşıtı gösteriler düzenlendi.

"Sabah 7 Hareketi" üyeleri, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak tarafından "Devrimci Mücadele" sloganı altında başlatılan gösteriler kapsamında, Nil Deltası'ndaki Şarkiyye'nin farklı bölgelerinde gösteri yaptı.

Göstericiler, darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 3 Temmuz'dan bu yana meydana gelen olaylarda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yanı sıra üzerinde "Rabia işareti" bulunan dövizler taşıdı.

Beni Suveyf Üniversitesi'nde de bir araya gelen öğrenciler, 25 Ocak Devrimi'nin 3. yıl dönümünde gösterilericilere karşı güç kullanan ve Beni Suveyf'te "barışçıl eylemler"de ölüme neden olan güvenlik güçlerini protesto etti.

Ordu ve emniyet alehinde slogan atan öğrenciler, öğrenci yurtlarına baskın düzenleyen güvenlik güçlerini de kınadı.

Mısır'da 3 Temmuz'da ordunun yönetime müdahalesinin ardından çeşitli kentlerde sürekli gösteriler düzenleniyor. Bir çok kez müdahale edilen gösterilerde, çok sayıda ölen ve yaralanan olmuştu. 25 Ocak Devrimi'nin yıl dönümü dolayısıyla dün gerçekleştirilen gösterilerde de güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu ölüm ve yaralanma vakaları yaşanmıştı. - Mısır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement