Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler: 1 Ölü, 35 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler: 1 Ölü, 35 Yaralı

Mısır\'da Darbe Karşıtı Gösteriler: 1 Ölü, 35 Yaralı

Mısır'da, birçok kentte yapılan darbe karşıtı gösterilerde 1 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

01.02.2014 04:05  Güncelleme: 08:28

Mısır'da, başkent Kahire başta olmak üzere İskenderiye, Feyyum, İsmailiyye ve Nil Deltası'nda "Şehitlere Vefa için Dik Duruş" adı altında düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde 1 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

Alınan bilgilere göre, güvenlik güçleri, çeşitli kentlerde düzenlenen darbe karşıtı gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Emniyet kaynakları, hayatını kaybeden kişinin Kahire'de kafeterya işletmecisi olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise Kahire ve Nil Deltası'ndaki gösterilerde 35 kişinin yaralandığı, hastanelere kaldırılan bu kişilerden 21'inin taburcu edildiği, 14'ünün ise tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

-İhvan'dan eylem çağrısı

Öte yandan, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak, ülkedeki askeri yönetimin düşmesi ve meşruiyetin geri dönmesi için cumartesi günü ülke genelinde darbe karşıtı gösteri yapılması çağrısı yaptı.

Mısır'da 3 Temmuz'da ordunun yönetime müdahalesinin ardından çeşitli kentlerde sürekli gösteriler düzenleniyor. Güvenlik güçlerinin birçok kez müdahalesi sonucu çok sayıda ölen ve yaralanan oldu. - Mısır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler: 1 Ölü, 35 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement