Mısır'da "Devrimin Aktörlerine" Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Mısır'da "Devrimin Aktörlerine" Hapis Cezası

Mısır\'da "Devrimin Aktörlerine" Hapis Cezası

Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin en önemli aktörlerinden 6 Nisan Hareketi kurucuları Mahir, Duma ve Adil hakkında 3 yıl hapis cezası verildi.

22.12.2013 14:25

Mısır mahkemesi, Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin önde gelen oluşumlarından 6 Nisan Hareketi'nin kurucuları Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'i  3 yıl hapis ve 7 bin dolar para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, hareketin kurucuları Mahir, Duma ve Adil hakkında "güvenlik güçlerine saldırı ve gösteri kanunu ihlal suçlamasıyla" yargılandıkları davada, 3 yıl hapis cezası ve 7 bin dolar para cezasına hükmetti. Mahkeme kararına temyiz yolunun açık olduğu kaydedildi.

Öte yandan mahkeme önünde bekleyen 6 Nisan Hareketi mensupları kararı tepkiyle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan 25 Ocak 2011 devriminin gerçekleşmesinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi'nin kurucularından Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil hakkında, 30 Kasım'da başkent Kahire'de bir mahkeme önünde düzenlenen gösterilerin ardından, güvenlik güçlerine saldırı ve gösteri kanununu ihlal suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmıştı.

Darbenin ardından özellikle Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) yönelik geniş çaplı tutuklama kampanyası başlatan ve teşkilatın lider kadrosu ve üyelerinden binlerce kişiyi cezaevine gönderen Mısır makamları, son haftalarda farklı eğilimdeki insan hakları kuruluşları ve sivil toplum örgütlerine de baskılarını artırdı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 'Devrimin Aktörlerine' Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement