Mısır'da "Devrimin Aktörlerine" Verilen Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Mısır'da "Devrimin Aktörlerine" Verilen Hapis Cezası

Mısır\'da "Devrimin Aktörlerine" Verilen Hapis Cezası

6 Nisan Hareketi, kararın siyasi olduğunu belirterek, darbe yönetimi tarafından belirlenen yol haritasıyla mücadele çağrısında bulundu.

22.12.2013 19:15

Mısır'da 6 Nisan Hareketi, hareketin kurucularından Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'e verilen hapis cezası kararını "siyasi" olarak nitelendirerek, darbe yönetimi tarafından belirlenen yol haritasına karşı mücadele etme çağrısında bulundu.

6 Nisan Hareketi Genel Koordinatörü Amr Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan 25 Ocak 2011 devriminin gerçekleşmesinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi'nin kurucularından Mahir, Duma ve Adil'e verilen hapis cezası kararına itiraz ederek, gösteriler düzenleyeceklerini belirtti.

Darbe yönetimi tarafından belirlenen yol haritasının içinin tamamen boşaltıldığını, dolayısıyla bununla mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Ali, "Gösterilerimize devam edeceğiz. Yol arkadaşlarımıza verilen cezalar bizi yıldıramaz. Söz konusu karar siyasidir. Başsavcılığın iddiaları davaya müdahil olan avukatlarca çürütüldü. Ancak görünen o ki bu karar 25 Ocak devriminin 3'üncü yıl dönümüne girmeden önce siyasi aktivistleri yıldırmayı, korkutmayı hedeflemektedir" ifadesini kullandı.

Mısır'da Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin önde gelen oluşumlarından 6 Nisan Hareketi'nin kurucuları Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil, "güvenlik güçlerine saldırı ve gösteri kanuna muhalefet suçlamasıyla" yargılandıkları davada, 3 yıl hapis ve 7 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 'Devrimin Aktörlerine' Verilen Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement