Mısır'da Elektrik Krizi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mısır'da Elektrik Krizi

Mısır\'da Elektrik Krizi
21.08.2014 04:34  Güncelleme: 08:04

Mısır'da darbe karşıtı Ulusal İttifak, elektrik krizini protesto etmek ve 30 Ağustos gösterilerinin yıl dönümü için Mısır halkını sokağa çıkmaya çağırdı.

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak, ülkede yaşanan elektrik krizini protesto etmek ve 30 Ağustos gösterilerinin yıl dönümü için  Mısır halkını sokağa çıkmaya çağırdı.

Geçen yıl 30 Ağustos'ta düzenlenen darbe karşıtı gösterilerin yıl dönümünde sokağa çıkma çağrısında bulunan Ulusal İttifak tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mısır'da her kesimden vatandaş için devrimin gerekli hale geldiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Bizden yağmalanarak alınmış hakkımızı talep etmek için yeni bir devrimci dalga oluşturmalıyız" ifadesine yer verildi.

Ülkedeki elektrik krizine de değinilen açıklamada, söz konusu krizin zengin ile fakirler arasındaki tabakalaşmanın bir işareti olduğu belirtildi.

Elektrik kesintilerinin gelir seviyesi düşük olan bölgelerde yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensuplarının trafoları tahrip ettiğine dair Mısır medyasında yer alan haberler de yalanlandı.

"Mısır rejimi yıllardır büyük elektrik şirketlerini kontrol altında bulundurmasına rağmen her başarısızlığın faturasını devrimcilere kesiyor" yorumunda bulunulan açıklamada, darbe yönetimi yetkilileri tarafından yapılan ve elektrik krizinin 3 yıl süreceği yönündeki açıklamalar hatırlatıldı.

Mısır'da yaz mevsiminin başından bu yana özellikle gelir seviyesi düşük kişilerin yaşadığı bölgelerde sık sık elektrik kesintileri oluyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Elektrik Krizi - Son Dakika


Advertisement