Mısır'da "Gösteri Yasasına" Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Mısır'da "Gösteri Yasasına" Tepkiler

Mısır\'da "Gösteri Yasasına" Tepkiler

25 Ocak Devrimi'nin önde gelen isimlerinden 3 siyasi aktivist hakkındaki hükmün okunması 22 Aralık'a erteledi

08.12.2013 23:34

Mısır'da, 25 Ocak Devrimi'nin önde gelen isimlerinden Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil hakkındaki hükmün 22 Aralık'ta okunmasına karar verildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire'deki Abidin Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada, 6 Nisan Hareketi kurucusu Ahmed Mahir, siyasi aktivist Ahmed Duma ve 6 Nisan Hareketi liderlerinden Muhammed Adil hakkındaki hükmün okunması 22 Aralık'a ertelendi.

Abidin Mahkemesi yakınlarında 30 Kasım'da yaşanan olaylarda "güvenlik güçlerine şiddet uygulamak ve izinsiz gösteri düzenlemekle" yargılanan sanıklardan Duma ile Mahir'in 22 Aralık'a kadar tutukluluklarının devam edeceği, Adil'in ise halen arandığı ifade edildi.

Başsavcılık, sivillerin askeri mahkemelerde yargılanması ve yeni gösteri kanununu protesto etmek amacıyla geçen hafta Şura Meclisi önünde yapılan gösteriyle ilgili, arasında Mahir'in de bulunduğu çok sayıda kişi hakkında yakalama emri çıkarmıştı. Eylemciler, yeni anayasayı hazırlamakla görevli olan ve Şura Meclisi binasında çalışmalarına devam eden Anayasa Hazırlık Komisyonu'na, bu uygulamaya imkan tanıyan maddeye anayasada yer verilmemesi çağrısında bulunmuştu. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 'Gösteri Yasasına' Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement