Mısır'da Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Gösteriler

Mısır\'da Gösteriler

Mısır'ın çeşitli kentlerinde Mursi'nin görevi bırakmasını isteyen göstericiler, kamu binalarının kapılarını zincirleyerek çalışanların içeri girmesine engel oldu

01.07.2013 14:08

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevi bırakmasını isteyen göstericiler, ülkenin 9 kentinde kamu binalarının kapılarını zincirledi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Nil Deltası'nın batısında yer alan Tanta kentinde sayıları 300'ü bulan muhalif grup, Tanta İl Genel Meclis binasının kapısını zincirle kapatarak çalışanların içeri girmesine engel oldu.

El-Kalyubiye'de de çok sayıda gösterici, valilik binasının kapısını zincirledi ve kapı önünde çadır kurdu.

Ülkenin güneyindeki Sevhac kentinde ise muhalif siyasi hareket ve partilere mensup çok sayıda gösterici, il meclis binası önünde çadır kurarak çalışanların bina içine girmesine engel oldu.

Benzer görüntülerin, El-Garbiye ilinin Bisyun ve El-Mahalla ilçelerinde, Dimyat, El-İsmailiye, Port Said ve Eş-Şarkiye ilinin Bilbis ile  Ebu Kebir ilçelerinde de görüldüğü, göstericilerin kamu binalarının kapılarını zincirlediği ifade edildi.

Öte yandan Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC)  El-Buhayra kenti valilik binası önünde yaptığı açıklamada, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu Üsame Süleyman'ı vali olarak tanımadıklarını vurgulayarak kentte sivil itaatsizlik başlattıklarını duyurdu. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement