Mısır'da Hükümetin İstifası Olumlu Karşılandı - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Hükümetin İstifası Olumlu Karşılandı

Mısır\'da Hükümetin İstifası Olumlu Karşılandı

Mısır'da Hazim Biblavi Hükümetinin istifası, Reform ve Kalkınma, Özgür Mısırlılar ve Nur Partisi ile 6 Nisan Hareketi tarafından olumlu karşılandı.

24.02.2014 18:50  Güncelleme: 19:02

Mısır'da Hazim Biblavi Hükümeti'nin istifası, Reform ve Kalkınma, Özgür Mısırlılar ve Nur Partisi ile 6 Nisan Hareketi tarafından olumlu karşılandı.

Selefi eğilimli Nur Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, darbenin ardından ilan edilen yol haritasının gerçekleşmesi için hükümetin istifasının ve değişikliğinin olumlu bir adım olduğu ifade edildi. Açıklamada, "Ülkenin güvenli bir zemine oturması" amacıyla, siyaset, ekonomi ve tarımdaki sorunların aşılması için halkın gücünün birleştirilmesi gerektiği dile getirildi.

Özgür Mısırlılar Partisi Sözcüsü Şehab Vecih de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Biblavi hükümetinin istifasını olumlu karşıladıklarını, kamuoyunu tatmin etmek için yeni hükümetin en kısa zamanda kurulması gerektiğini ifade etti.

Mısır'da, Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin en önemli aktörlerinden 6 Nisan Hareketi'nden yapılan açıklamada, "Hükümet, Mısır halkına barışçıl eylem yapma hakkını elinden alan gösteri kanunu çıkararak, güvenlik alanında başarısızlığa uğradı. Ekonomideki başarısızlığını, enerji alanındaki krizi ve sürekli kesilen elektrik krizini çözememesinde gördük. Benzin krizinin ortaya çıkması, uluslararası kredilerin suistimal edilmesi de cabası..." ifadelerine yer verildi.

Reform ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Muhammed Enver Sedat da hükümetin istifasını memnuniyetle karşılayarak, hükümetin istifasını halkın taleplerini ve gereksinimlerini karşılamak için atılan bir adım olarak niteledi.

"Biblavi hükümeti, bakanların çokluğuna rağmen ülkenin içinde bulunduğu çıkmazı aşmakta başarılı olmadı. Hükümetteki 5 ya da 6 bakan ciddiyetle çalıştı diğerleri somut birşey ortaya koymadı" diyen Sedat, 15 bakandan oluşan ve görevi "ülkedeki krizi çözmek olan yeni hükümet kurulmasını" talep etti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Hükümetin İstifası Olumlu Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement