Mısır'da İdam Kararları - Son Dakika
Güncel

Mısır'da İdam Kararları

Mısır\'da İdam Kararları

Mısır'da 3 Temmuz'dan bu yana 220 kişi hakkında idam kararı verildi, 36 kişi hakkındaki idam kararı ise müftüye sevk edildi.

21.06.2014 20:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasından bu yana 220 kişi hakkında idam kararı verildi, 36 kişi hakkındaki idam kararı ise müftüye sevk edildi.

3 Temmuz 2013'ten bu yana darbe karşıtlarının yargılandığı davalarda nisan ve haziran aylarında idam kararları verildi. İlk olarak, 28 Nisan'da "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" suçlamasıyla görülen davada 37 kişi hakkında idam kararı alındı.

Minya Ceza Mahkemesi, bugün aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de olduğu 183 kişi hakkında idam kararı verdi. Bugünkü idam kararı, Abdulfettah es-Sisi'nin cumhurbaşkanı olmasından sonra alınan ilk idam kararı oldu.

Bugüne kadar görülen davalarda haklarında idam kararı verilen 36 kişinin dosyası görüş alınmak üzere müftüye sevk edildi. Bu davalardan ilki 7 Haziran'da görüldü ve Kahire'nin kuzeyindeki Kalyub yolunu kesmek ve 2 göstericiyi öldürmekle suçlanan 10 İhvan yetkilisi hakkında verilen idam kararı müftüye sevk edildi. Davada yargılanan 38 kişi hakkındaki nihai hükmün okunması için duruşma, 5 Temmuz'a ertelendi.

18 Haziran'da Giza Mahkemesi, "öldürmeye teşvik ve karakol basmak" suçlamasıyla yargılanan 12 kişi hakkında verilen idam kararını müftüye sevk etti. Mahkeme, 6 Ağustos'ta nihai kararın okunmasına karar verdi.

Giza Ceza Mahkemesi, kamuoyunda "İstikame camisi olayları" olarak bilinen davada aralarında Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 14 kişi hakkında verilen idam kararını müftüye sevk etti ve 3 Ağustos'ta nihai hükmün okunmasını kararlaştırdı.

Mısır yargı sistemine göre sadece idam kararları, danışma ve görüş alma amacıyla müftüye sevk ediliyor ancak hakimin, müftünün vereceği karara bağlı kalma zorunluluğu bulunmuyor. - Mısır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da İdam Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement