Mısır'da İhvan Liderlerinin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da İhvan Liderlerinin Yargılanması

Mısır\'da İhvan Liderlerinin Yargılanması

İhvan mensubu 17 kişinin, "öldürmeye teşvik" suçlamasıyla yargılandığı dava yarına ertelendi.

10.06.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderler ve mensuplarından 17 kişinin "öldürmeye teşvik" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada, daha önce idam cezasına çarptırılan İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile birlikte yardımcıları Hayrat Şatır, Reşad el-Beyumi, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el-Katatni, yardımcısı İsam el-Aryan ve eski İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif'in de aralarında bulunduğu 17 İhvan üyesinin yargılandığı davanın duruşması, sanıklardan bazıları hazır bulunmadığı gerekçesiyle yarına ertelendi.

Mahkemenin suçlamalarını reddeden, İhvan Rehberlik Konseyi başkanları ve mensuplarının bulunduğu 17 İhvan üyesi, "öldürmeye teşvik, ruhsatsız silah ve mühimmat bulundurmak, 9 kişinin ölümü, 91 kişinin yaralanması ve terör örgütüne üye olmakla" suçlanıyor. Şahitlerin dinlenmesi için duruşmanın yarın yapılmasına karar verildi. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da İhvan Liderlerinin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement