Mısır'da Sivillerin Askeri Mahkemelerde Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Sivillerin Askeri Mahkemelerde Yargılanması

El Cemaatu'l İslamiyye ve siyasi uzantısı İnşa ve Kalkınma Partisinden 5 yöneticinin askeri mahkemede yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

10.11.2014 23:38  Güncelleme: 08:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, El-Cemaatu'l-İslamiyye ve siyasi uzantısı İnşa ve Kalkınma Partisi'nden 5 yöneticinin yargılandığı davanın duruşması çarşamba gününe ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Asvan Askeri Mahkemesinde görülen duruşma, "yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalıştıkları" iddiasıyla yargılanan sanıklar hazır bulunmadığı için 12 Kasım Çarşamba'ya erteledi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyet Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi üyelerinden El-Cemaatu'l-İslamiyye Şura Meclisi Üyesi Safvet Abdulgani, İnşa ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Ala Ebu'n-Nasr, partinin araştırmalar ofisi üyesi Taha eş-Şerif ile parti yöneticilerinden Ramazan Cuma ve Tarık Abdulmunim, 25 Şubat'ta Sudan-Mısır sınırından yasadışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışmakla suçlanmıştı.

Mısır ordusu, El-Cemaatu'l-İslamiyye ve siyasi uzantısı İnşa ve Kalkınma Partisi'nden 5 yöneticiyi, yasa dışı yollarla Sudan'a geçmeye çalıştıkları iddiasıyla 13 Temmuz'da gözaltına aldığını açıklamıştı.

Mısır'da 14-15 Ocak'ta yapılan referandumla kabul edilen yeni anayasanın 204. maddesi, "silahlı kuvvetlere ait kışlalara, askeri tesislere, silah fabrikalarına ve görevlerini ifa ettikleri sırada güvenlik güçlerine doğrudan saldırmaları durumunda" sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasına imkan tanıyor.

Öte yandan El-Vasat Partisi Genel Başkanı Ebu'l Ala Madi'nin tutukluluk süresinin 45 gün daha uzatıldığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, "halkı şiddete teşvik" suçlamasıyla tutuklanan Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak çatısı altındaki gruplardan Vasat Partisi'nin Genel Başkanı Madi'nin tutukluluk süresi 45 gün daha uzatıldı.

Mısır Başsavcılığı kararı doğrultusunda, Madi, 29 Temmuz 2013'te "şiddete teşvik ve darbe destekçisi göstericileri öldürmek" suçlamasıyla tutuklanmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Sivillerin Askeri Mahkemelerde Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement