Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), El-Kalyubiye kentinde 5 askerin öldüğü saldırıyla ilgili kendilerine yöneltilen suçlamayı reddetti.
Aynı zamanda İhvan liderlerinden olan Mısır Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Dış İlişkiler Sorumlusu Amr Derrac, AA muhabirine yaptığı açılamada, askerlere yapılan saldırıyı kınayarak, "Askerler bizim çocuklarımız, bu tür saldırılar Mısır halkının yapacağı işler değildir" dedi.
Saldırıyla ilgili İhvan'a yönelik suçlamanın hayret verici olduğunu belirten Derrac, "Saldırıdan 3-5 dakika sonra ortada herhangi bir delil veya soruşturma olmadan İhvan'ı suçlamak doğru bir şey değil" diye konuştu.
Mısır Ordu Sözcüsü Albay Ahmed Muhammed Ali, sosyal paylaşım sitesindeki hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, El-Kalyubiye kentinde güvenlik kontrol noktasına düzenlenen 5 askerin öldüğü saldırıdan İhvan'ı sorumlu tutmuştu. - Kahire
Son Dakika › Güncel › Mısır'daki Saldırı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.