Adana'da Mısır'daki Toplu İdam Kararları Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Adana'da Mısır'daki Toplu İdam Kararları Protesto Edildi

Adana\'da Mısır\'daki Toplu İdam Kararları Protesto Edildi

Adana'da İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu üyeleri, Mısır'da darbe karşıtları hakkında verilen toplu idam kararlarını protesto etti.

02.05.2014 15:04  Güncelleme: 15:15

Adana'da İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu üyeleri, Mısır'da darbe karşıtları hakkında verilen toplu idam kararlarını protesto etti.

Mısır'da darbe karşıtları hakkında verilen toplu idam kararları cuma namazı ardından Hürriyetler ve İnanç Platformu üyeleri tarafından protesto edildi. Kemeraltı Camii'nde Cuma namazı kılan protestocular, namazın ardından cami cemaatinden de destek isteyerek ellerinde çeşitli pankartlarla 5 Ocak Meydanı'nda toplandı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Hürriyetler ve İnanç Platformu sözcüsü İsa Emre, İslam ümmeti ve insanlığın zulümlere itiraz sesi yükseltmez ise Mısırlı Müslümanların kıyımı için yeni bir yöntem devreye konulacağını söyledi. Asılsız isnatlarla mahkemelerden çıkarılacak toplu idam kararlarıyla hak ve hukuk talep edenlerin tasfiye edileceğini söyleyen Emre, "Bilinmelidir ki bu kapı açılırsa İslam ümmetinin farklı coğrafyalarında her darbe yaşandığında böyle toplu kıyımlar sıradanlaşır. İslam ümmetinin her bir ferdinin bu zulüm karşısında ayağa kalkması ve ses vermesi gerekir. Böyle bir duruş belki de kardeşlerimizi, İslam ümmetinin binden fazla evladını cellatların elleri arasından alıverecek" dedi.

Mısır halkının silahsız ve meşru mücadeleyle herkesi eğittiğini öne süren İsa Emre, "Onun için diyoruz ki sivil itaatsizlik için cevap arayanlar Mısır'ın fedakar halkına baksınlar. İsyan ahlakını merak edenler Mısır'ın direnen gençlerine baksınlar. Zalimin zulmünü herkes duyana kadar, en azından melekler adımızı haklı mazlumların yanına yazana kadar haykıracağız. Yarın gıyabi cenaze namazı kılmak zorunda kalmak istemiyorsak bugünden ses vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Mısır'da yaşananlar üzerine dua eden grup, olaysız bir şekilde dağıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana'da Mısır'daki Toplu İdam Kararları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement