Mısır'daki Yargılamalar - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Mısır'daki Yargılamalar

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Mısır'da darbe karşıtı 70 muhalife, "gösteri yapma" ve "polis merkezine saldırma" suçlamalarıyla 5 ila 10 yıl hapis cezaları verildiği bildirildi.

Mısır'da darbe karşıtı 70 muhalife, "gösteri yapma" ve "polis merkezine saldırma" suçlamalarıyla 5 ila 10 yıl hapis cezaları verildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Denemhur Ceza Mahkemesi 11 muhalife 10 yıl, 59 muhalife ise 5 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verdi, 2 sanığın da beraatine hükmetti.

Sanık avukatlarının, müvekkillerinin beraatini talep ettiği ve verilen kararı bir üst mahkemeye taşıyacakları ifade edildi.

Mısır'da demokratik şekilde seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimine yapılan askeri darbenin ardından çok sayıda darbe karşıtı ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu, terör olaylarını planlama ve şiddet olaylarına karışma gibi suçlamalarla yargılanıyor.

Kaynak: AA