"MIXX Digi-Talks" Semineri - Son Dakika
Güncel

"MIXX Digi-Talks" Semineri

"MIXX Digi-Talks" Semineri

"MIXX Dıgı-Talks" seminerinde medyanın dijitalleşme süreci tartışıldı.

13.02.2013 17:18

Mixx Awards Türkiye'nin kapsamını genişletmek, gelecekte daha büyük, bölgesel bir etkinliğe dönüştürmeyi hedefleyen IAB Türkiye'nin, bu amaç doğrultusunda düzenlediği "Mixx Digi-Talks" semineri, 13 Şubat'ta Grand Tarabya Oteli'nde yapıldı. "Mixx Digi-Talks" seminerinde, "End of Digitilazation" döneminde, yani dijital başlangıcın sona erdiği yeni dönemde, dijital dönüşümün medya ve pazarlama iletişimi sektörlerini nasıl etkilediği ve değişimin nasıl yönetildiği konuşuldu.

Medya, reklamverenler ve ajanslardan toplam 155 üst düzey yöneticinin katıldığı "Mixx Digi-Talks" semineri, IAB Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura'nın konuşmasıyla başladı. Dijitalin reklam sektöründeki payıyla ilgili bilgiler veren Pura, "2016'da dijitalin toplam medya yatırımlarından aldığı payın %25-30 aralığında olacağını tahmin ediyoruz. Dijital toplamdan aldığı pay itibarıyla, önümüzdeki yıllarda ikinci mecra konumuna gelecek." dedi. Ahmet Pura bu süreçte IAB Türkiye'ye önemli görevler düştüğünü vurgulayarak, "Mixx Awards bizim için sadece bir yarışma değil, Mixx'i Türkiye'nin dijital hub'a dönüştürülmesi sürecinde bir araç olarak görüyoruz." dedi ve IAB Türkiye'nin Mixx'i yakın gelecekte kapsamlı bir bölgesel event'e dönüştürmeyi hedeflediğini vurguladı.

Ahmet Pura'nın ardından söz alan "Mixx Digi-Talks" semineri konuşmacıları, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilen çarpıcı konulara değindiler. IAB Avrupa Başkanı Alain Heureux, verinin medyanın geleceğindeki önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Habercilikte dijital dönüşüm sürecini bire bir yaşayan International News Media Association (INMA) Başkanı ve Telegraph Grup Mobil ve İnteraktif Servisler Direktörü Marc Challinor, Telegraph'ın mobil platformları nasıl kullandığını, okuyucular ve reklamverenler için nasıl artı değer yarattığını anlattı.

Kahve arasından sonra katılımcılarla buluşan Hürriyet Gazetecilik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Dalman, Hürriyet Gazetesi'nin tarihsel dönüşümünü ve dijitalleşme hikâyesini anlattı. Hürriyet Dünyası projesiyle devrimsel bir değişim yaşadıklarını belirten Dalman, gelinen noktada Hürriyet'i "Gazete, web, mobil, tablet, sosyal medya gibi her türlü kanaldan milyonlara erişen, dijitalleşmeyi önemli bir açılım fırsatı olarak gören ve bunu uzun süredir uygulayan, böylece hep genç ve dinamik olmayı başaran, lider bir marka" olarak tanımladı.

"Mixx Digi-Talks" etkinliğinde son olarak söz alan Turkcell Mobil Pazarlama Direktörü Neslihan Uçar dijital ve mobilin yükselişiyle birlikte medya tüketim alışkanlıklarının da değiştiğine dikkat çekerek, "Türkiye dijital büyüme konusunda en hızlı 2. ülke. Dijital bu denli büyürken mobil tarafta ise bu büyümeden daha hızlı bir gelişim söz konusu. Sadece ilk yılında Turkcell Dergilik uygulamamızdan 1 milyona varan derginin indirilmiş olması bile bu değişimin en büyük göstergelerinden biri. Artık lokasyon bazlı servisler, hibrid medya ve hibrid reklam sektörün en çok konuştuğu konular başında geliyor. Turkcell olarak bu alanlara yönelik bir çok katma değerli çözüm sunuyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'MIXX Digi-Talks' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement