Mizahçı Oğuz Aral Anıldı - Son Dakika
Güncel

Mizahçı Oğuz Aral Anıldı

Mizahçı Oğuz Aral Anıldı

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği 'Ustalara Saygı" toplantıları kapsamıda Oğuz Aral için anma töreni düzenlendi.

09.04.2013 01:13  Güncelleme: 09:35

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği 'Ustalara Saygı" toplantıları kapsamıda mizahın unutulmaz isimlerinden Oğuz Aral için anma töreni düzenlendi.

Özgür ARSLAN-İSTANBUL DHA

"Avanak Avni"nin yaratıcısı ve Gırgır mizah dergisinin kurucusu Oğuz Aral için Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma törenine Doğan Hızlan, Haliç Kıvanç ve Nebil Özgentürk'ün yanısıra çok sayıda seveni katıldı.

Anma töreninde konuşma yapan Doğan Hızlan, Aral'ın çocukluk arkadaşı olduğunu belirterek "Zaten bir sanatçı eğer bir sanat adamıysa aynı prizma gibi bir çok alanda özelliğini gösteriyor. Bir çok alanda yeteneğini ispatlıyor. Oğuz bunlardan biri. En önemlisi Oğuz sadece Gırgır ekseninde anlatılacak bir adam değil. Ama Gırgır ekseninde fazlasıyla anlatılmaya değer bir olay. Eğer başka bir ülkede olsaydı hnerhalde Oğuz için bir müze kurulur, çalışmaları incelenir, genç kuşağı karikatür çalışmaları açısından nasıl etkilediği üzerine incelemeler yapılır ve gerçektende karikatür tarihimize büyük bir ışık tutardı. Ama hiç kuşkusuz unutan bir belleğe sahip bir ülkede böyle birşey yapılmıyor" diye konuştu.

Halit Kıvanç yaptığı konuşmada "Her zaman pek not koymuyorum önüme. Ama ilaç alıyorum. Hafıza zaafı olabilir ve o anda ben Oğuz'un bir yerden çıkıp karşıma dikileceğine eminim" dedi.

Nebil Özgentürk ise "Oğuz abinin o dergisini alıp imzasız olarak yayınladılar karikatürlerini. Bu bir sanata yapılmış gerçek bir katliamdı. Burada keyif kaçmasın diye o bölümü koymadık. Ama anlatamadan da duramadım. Keşke yaşasaydı. Keşke bugünlere uzasaydı onun yarattığı dergiler. Çünkü çok ihtiyacımız vardı" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Aral'ın sevdiği şarkıları Ceren Gündoğdu piyanoyla yorumladı. Nebil Özgentürk'ün "Oğuz Aral ve Gırgır Yılları" belgeselinden bu etkinlik için hazırladığı özel bir bölüm gösterildi.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement