Moğolistan'da 71.kreşin Eğitim Ortamı İyileştirildi - Son Dakika
Güncel

Moğolistan'da 71.kreşin Eğitim Ortamı İyileştirildi

Moğolistan\'da 71.kreşin Eğitim Ortamı İyileştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Moğolistan Ulanbator Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Han Uul İlçe Belediyesi sınırları içerisinde yeralan 71. Kreşi’nin tadilatı ve tefrişatı gerçekleştirildi.

12.06.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Moğolistan Ulanbator Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Han Uul İlçe Belediyesi sınırları içerisinde yeralan 71. Kreşi'nin tadilatı ve tefrişatı gerçekleştirildi.

Moğolistan Ulanbator Büyükşehir Belediyesi Han - Uul İlçe Belediyesi sınırları içeri sinde yeralan 71. Kreşi bölgedeki gecekondu mahallelerinde yaşamakta olan 2 - 6 yaşarası 353 çocuğa okul öncesi eğitim veriyor. 71. Kreşin eğitim ortamının geliştirilmesi için TİKA tarafından söz konusu kreste incelemelerde bulunuldu. İncelemeler sonunda çocukların fiziki standartlarına uygun hijyen ortamı sağlanmadığından çocukların bulaşıcı hastalıklarına yakalanma riski olduğu, banyo ve tuvaletlerinde sıcak su temininin olmadığı tespit edildi.

Bu çerçevede TİKA tarafından 71. Kreşin tüm sınıfının ve ortak kullanım alanlarının tadilat ve tamiratı yapılarak, her sınıfa 1 adet şofben kuruldu. Ayrıca 353 çocuk için elbise dolabı temin edilerek sınıfların tefrişatı yapıldı. TİKA tarafından tadilatı ve tefrişatı yapılan 75.Kreşi düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Törene Türkiye Ulanbator Büyükelçisi Murat Karagöz, TİKA Ulanbator Koordinatörü Doç. Dr. Ekrem Kalan, Han Uul Belediyesi yetkilileri ve 71. Kreş personeli ile veli temsilcileri katıldı.Türkiye Ulanbator Büyükelçisi Karagöz törende yaptığı açıklamada geçmiş ve gelecek için yaşlılar ve çocukların çok büyük önem arzettiğini belirterek, çocukların eğitim ortamının geliştirilmesine katkı sağlayan çok güzel proje gerçekleştiren TİKA'ya teşekkrülerini iletti.71. Kreş yetkilileri ise dost ve kardeş ülke olan Türkiye halkı tarafından yapılan yardımlar için minnettar olduklarını dile getirdiler.

Han Uul Belediyesi yetkilileri tarafından, Han Uul Belediyesi'nin geliştirilmesine ve çocuklara yönelik gerçekleştirilen proje için TİKA Ulanbator KoordinatörüDoç.Dr. Kalan'a Onur Sertifikası takdim edildi. Tören sınıfların gezilmesiyle son buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Moğolistan'da 71.kreşin Eğitim Ortamı İyileştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement