Mşü Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Mşü Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç Açıklaması

Mşü Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç Açıklaması

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof.Dr.Nihat İnanç, Mısır'da yaşanan darbe ve insanların katledilmesi ile ilgili olarak bir kınama bildirisi yayımlayan 18 üniversite rektörüne tepki gösteren bazı çevreleri 'düzeltilemez zekalı' olarak...

28.08.2013 11:44

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Mısır'da yaşanan darbe ve insanların katledilmesi ile ilgili olarak bir kınama bildirisi yayımlayan 18 üniversite rektörüne tepki gösteren bazı çevreleri 'düzeltilemez zekalı' olarak nitelendirdi.

Bildiride imzası olan rektörlerin ODTÜ ve Gezi Parkı olayları ile ilgili de bildiri yayımlamalarının bazı çevrelerce tepki ile karşılandığını hatırlatan Rektör İnanç, "Bazı çevreler, 'Bu rektörler ODTÜ ile Gezi olaylarını kınamışlardı. Şimdi de Mısır olaylarını kınıyorlar' diyerek açıklama yaptı. Bunların zekalarının bu üç olayı birbirinden ayırt edemediği için düzeltilmesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Rektör İnanç, Mısır olayları ile ilgili olarak daha önce 18 üniversite rektörünün açıklama yaptığını hatırlatarak, "Bugün de o bildirinin sonuna kadar arkasındayız. Gerçekten zerre kadar vicdanı, insafı olan insanlıktan zere miktarı nasibini almış olan, siyasal düşüncesi ne olursa olsun Mısır'da darbecilerin yapmış olduğu katliama sessiz kalmaz. Her şey kar faydalı benzeri denklemlerle açıklanamaz. Bunun temelinde sonuçta insan ve insanın duygusu vardır. Mısır'da maalesef başta Adeviyye ve Nahta Meydanı olmak üzere tüm Mısır'da darbeciler tarafından ayaklar altına alınan insanların perişan edildiği, katledildiği bir tablo söz konusu. Biz kadim ilişkilerimizin olduğu, gönül bağımızın olduğu, daha da önemlisi inanç bağımızın olduğu Mısır halkına buradan en azından bütün acziyetimizle birlikte dualarımızla destek olamıyorsak bizde de sorun var demektir. Rektörler olarak yaptığımız ve yapmaya çalıştığımız buydu. Bütün aydınları bu anlamda bir tavır almaya, farkındalık oluşturmaya teşvik etmekti. Eğer o bildiri ile birlikte aydınlarımız aracılıyla hakkımızda bir farkındalık oluşmuş ve gecenin zifiri karalığında katledilen Mısır haklı için 2 cümle olsa bile dua etmişseler bu bildiri amacına ulaşmış demektir. Olayın bizim açımızdan siyasal bir boyutu yok. Biz insanı olarak bakmıştık" dedi.

Bazı gazetecilerin bunu anlayamayacağını vurgulayan İnanç, "Tabii onarılamayan zeka seviyesine sahip gazetecilerin atmış oldukları manşetlere kendileri dahi inanmamış ve anlamamışlardır. Bu üç olay birbirinden ayırt edemeyen bir zekanın gerçekten onarılamayacağını bir kez daha gördük. Şimdi Mısır'daki bir darbeci kesiminin yapmış olduğu katliamla ODTÜ ve Gezi olaylarında darbeye kalkışma olayı birbirinin tersi olaylardır. Bunlar aynı olaylar değildir. Biz Gezi Parkı'nda provası yapılan darbe girişimine karşı çıktık. Bundan sonra da karşı çıkacağız ama biz aynı şekilde Mısır'da demokratik seçimlerle başa gelen bir yönetimi derdest eden bir darbeci yönetime karşı çıktık bundan sonra da karşı çıkacağız. Dolayısıyla bu rektörlerimizin yapmış olduğu iş hep dikkat ederseniz darbe ve darbeye karşı çıkmaktır. Bu Gezi için de geçerlidir, Mısır için de geçerlidir. Bu açıdan bugün gerçekten siyasal olarak baktığımız zaman Mısır'daki darbe olayını kalkıp böyle büyük bir rahatlıkla savunabilen bahsettiğimiz kesimler bile kalkıp rahatlıkla bu işi savunamıyor. Ama ve fakatlarla başlıyor cümleler ve gerisi gelmiyor" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mşü Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement